Като част от празничните събития за честване на 140-годишнината от

...
Като част от празничните събития за честване на 140-годишнината от
Коментари Харесай

В София представиха исторически маршрут на културното наследство

Като част от празничните събития за честване на 140-годишнината от оповестяването на София за столица на България, дирекция „ Култура " и екипът на уеб уебсайт за исторически направления провеждат обиколка на част от културното завещание на София. Маршрутът се споделя „ Зад фасадите на софийските домове " и през днешния ден кметът на София Йорданка Фандъкова първа мина по него.

Вижте повече от директното включване на Карина Караньотова

Тази обиколка е основана особено за отбелязването на 140-годишнината от оповестяването на София за столица. Тя стартира от паметника Левски, минава през хрампаметника " Св. Александър Невски ", къщата на Буров и минава през къщата на Киро Стефанов - прочут фабрикант от Сливен, който е живял тук с двамата си братя. Един от тях - Стефан е бил и финансов министър на България през 30-те години и е издигнал страната ни в стопански напредък. От другата страна на къщата е една от първите кооперации в София.

Днес кметът на София Йорданка Фандъкова мина по тази обиколка. Всички, които желаят да го създадат, могат да се включат на 2,4 и 5 април с авансово записване.
Йорданка Фандъкова, кмет на София: Тази година честваме 140-ата годишнина от оповестяването на София за столица и бихме желали да използваме този мотив да притеглим всички софиянци или множеството софиянци към историята на града, към присъединяване в развиването на града, тъй като има с какво да се гордеем.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР