Категорично има рискове за европейската сигурност. Архитектурата на европейската сигурност,

...
Категорично има рискове за европейската сигурност. Архитектурата на европейската сигурност,
Коментари Харесай

Представителят ни в НАТО: Категорично има рискове за европейската сигурност

Категорично има опасности за европейската сигурност. Архитектурата на европейската сигурност, такава каквато я познаваме, към този момент е разрушена. Това са доста съществени опасности, даже закани. Това разяснява в предаването " Здравей, България " представителят на България в НАТО Драгомир Заков.

Той е безапелационен, че Русия е почнала ескалацията на напрежението. " Политическият Запад 8 години търсеше разговор с Русия, опитваше се да адресира терзанията на Русия и в никакъв случай не е преустановяван разговорът ", сподели Заков.

" Историята не може да се пренаписва с оръжие, не може да се пренаписва с кръв и страданието на мирни жители ", разяснява още Заков.

По думите му сега всяка страна е свободна да реагира както счита за добре.

" НАТО пази своите членове, само че оказва помощ и на Украйна с филантропична помощ, с финансиране. Предстои бежанска вълна. Доколкото знам България е подготвена да посрещне бежанска вълна ", изясни Заков.

Той напомни, че в четвъртък НАТО е взел доста значими решения – да задейства проектите за отбрана на страните-членки. " Това са съответни процедури, изцяло отбранителни ", акцентира Заков.

Той удостовери, че във всеки миг може да се наложи изпращането на спомагателни сили в България.

" Ротата " Страйкър " съставлява подготвителни действия, те са планувани от дълго време. Усиленият " Еър полисинг " с Испания също са авансово планувани ограничения. Но те са още веднъж въз основата на това, което Русия направи през 2014 година ", съобщи Заков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР