Категорично е обнадеждаваща тенденцията за участието вече и на български

...
Категорично е обнадеждаваща тенденцията за участието вече и на български
Коментари Харесай

Ще имат ли бъдеще зелените идеи в новия парламент

„ Категорично е обнадеждаваща наклонността за присъединяване към този момент и на български депутати природозащитници в новия парламент “, уточни в „ Хоризонт до обед “ Павел Антонов от гражданска мрежа “БлуЛинк ”, която работи в региона на природосъобразното и стабилно развиване. Антонов разяснява бъдещите зелени политики в новото Народно заседание поради това, че в обединението " Демократична България " вземат участие и от „ Зелено придвижване “ и по този начин в Народното събрание влязоха четирима радетели на зелената концепция.

„ Не за първи път при нас навлиза и зелената проблематика, по този начин е последните 30 години, само че за жалост, тези проблеми вълнуват жителите, те провокират политическа интензивност, само че сега, в който тези хора, от които зависи, влязат в Народното събрание, зелените тематики потъваха някъде. И повода за това е най-много, че тези тематики се потискат от икономическите цели, от политическото злободневие и опълчване.

Това и в този момент е риск, по какъв начин ще станат нещата в новия парламент. Има едно разделяне при зелените политики. От в този момент влезлите в Народното събрание депутати зависи по какъв начин ще вземат решение екологичните проблеми, кои ще са целите - дали директно застрашаващите хората проблеми или структурните проблеми в екологията. Трябва да се реализира баланс сред двете ", съобщи още Антонов.

„ В момента на европейско равнище се плануват невиждани средства за възобновяване след пандемията, които да донесат позитивни изгоди за хората “, уточни пред БНР Радостина Славкова от екологичното съдружие „ За Земята “.

Тя разясни, че до 23 април българите могат да гласоподават на консумиране на средства от Европейския съюз. Акцент измежду тези практики, обособени по категории,  са зелените политики и опазването на околната среда.


" След като разгледахме проектите за разходване на евросредствата, установихме 6 практики за България от тези категории, като най-вече са в категорията " грозно разходване на средства ", т.е. нездравословни за околната среда и за здравето на хората планове ", сподели още Славкова.

Още по тематиката слушайте в звуковите файлове.

 Радостина Славкова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР