Kaspersky Lab, създателите на популярната линия антивирусни продукти и доставчик

...
Kaspersky Lab, създателите на популярната линия антивирусни продукти и доставчик
Коментари Харесай

Kaspersky Lab с ново лого и бранд мисия

Kaspersky Lab, основателите на известната линия антивирусни артикули и снабдител на услуги и разбор в областта на осведомителната и интернет сигурност, разгласи, че има нов име, лого и бранд задача.

Името се трансформира на елементарното Kaspersky, с което всички знаещи продуктите на компанията ги назовават. Що се отнася до бранд логото, то към този момент е лишено от художествената си стилизация и червени нюанси, променено в напълно зелено и с геометрично верни форми на буквите, което, както означават от компанията „ съставлява въплъщение на изключителната експертиза на софтуерното ни инженерство, от което компанията идва и на което ние оставаме отдадени “.

Що се отнася до бранд задачата на Kaspersky – „ Изграждаме по-сигурен свят “ – то тя цели да отбелязя еволюцията на бизнес фокуса на компанията от киберсигурност към киберимунитет, показват Kaspersky.
„ Информационните системи би трябвало да са построени по дизайн сигурни: те не би трябвало да се нуждаят от спомагателни съставни елементи във формата на (никога до такава степен изцяло сигурни) решения за отбрана. Това е и бъдещето, над което работим: същинско, състоятелно бъдеще, в което живота ще бъде по-прост, по-удобен и по-интересен – не някакво напудрено, измислено бъдеще, пристигнало напряко от научната фантастика “, декларира Евгений Касперски, изпълнителен шеф и създател на Kaspersky. „ И този свят стартира да приема контури – лека-полека, ден след ден. Убеден съм, че в този по-сигурен свят, ние ще оказваме помощ на краеативността, технологиите няма към този момент да са източник на непрекъсната опасност, а вместо това ще ни дават голям избор от нови благоприятни условия, вероятности и открития “.
Основана през 1997, Kaspersky се трансформира бързо в водач в бранша, предоставящ решения за киберсигурност. Руският генезис на компанията обаче, напомня Едуард Ковач от SecurityWeek, ѝ основава проблеми в последните години, заради страховете, че Кремъл я употребява да шпионира западните страни.

Ако сте следили в последно време новините към компанията, евентуално знаете, че Вашингтон упрекна Kaspersky, че сътрудничи на съветските разследващи служби и се явява самобитен „ троянски кон “ за западния свят – обвинявания, които към момента не са подкрепени от каквото и да е доказателство. Съединени американски щати не разрешиха потреблението на артикули на компанията във федералните и държавни служби в страната и започнаха акция по привличане на съидейници в самобитния си кръстоносен поход към компанията. Която от своя страна упорства към момента за даване на каквото и да е доказателство от страна на Вашингтон. Kaspersky дори разкриха центрове, в които предоставиха изходния код на продуктите си за инспекция и разбор.

Що се отнася до актуалните промени и обръщение на компанията, то те биха могли да се сметнат за прекомерно любопитни. Особено в частта, в която се споделя, че системите „ не би трябвало да се нуждаят от спомагателни съставни елементи във формата на решения за отбрана “, откакто точно това е главния бизнес на компанията и подбуда тя да съществува и се развива. Може да се допусна, че Kaspersky са почнали да развиват по-сериозно концепцията си за операционна система, само че тук става дума за IoT платформа, тъй че дали посланието би трябвало да се възприема като внезапна смяна за Kaspersky или за общоприетоо маркетинг обръщение, следва да забележим.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР