Кървава семейна драма завърши с убийството на 23-годишна жена и

...
Кървава семейна драма завърши с убийството на 23-годишна жена и
Коментари Харесай

Охранител застреля жена си, отвлече детето, уби и него

Кървава фамилна драма приключи с убийството на 23-годишна жена и момиченце на една годинка в София. Извършителят – гард от частна охранителна компания, опитал да се простреля със законния си револвер, само че патронът единствено го одраскал по главата. Без заплаха за живота 26-годишният Викторио Александров е откаран в “Пирогов ”. Предстои да бъде упрекнат за двойното ликвидиране и прокуратурата да изиска от съда да му наложи непрекъснато задържане под стража.
 09-01-1  09-01-3  09-01-2  09_01-7  08_01
Охранителят Викторио и приятелката му Дарина Министерска живеели без брак от към 2 години в апартамент на младата жена в столичния квартал “Надежда ”. Миналата есен връзката им била под въпрос, само че след раждането на дребната Никол заживели още веднъж като семейство. На 23 октомври отпразнували първия рожден ден на детето, а два дни по-късно се скарали грубо, разделили се и Викторио се прибрал в бащиния си дом в кв. “Хаджи Димитър ”.

На 26 октомври – петък, мъжът подал сигнал в Пето РПУ, че е станал жертва на душевен тормоз от Дарина. Жалбата му била препратена във Второ РПУ, което дава отговор за кв. “Надежда ” и в понеделник била разпределена за полицейска инспекция. От страна на дамата или околните й не е имало тъжба, само че бащата на Дарина бил извикан да нощува при щерка си и внучката си в събота и неделя.

В понеделник, малко след 12 ч по обед, Викторио нахлул в жилището при Дарина и след няколко минути си тръгнал с детето на ръце, станало ясно от запис на охранителна камера във входа. Към 17,30 ч Ваня – майката на Дарина, обезпокоена, че щерка й не подвига телефона, пристигнала в “Надежда ”. Не могла да влезе, повикала ключар и намерили Дарина, убита с два патрона. Около 18,30 ч в полицията получили известие за убийството на младата жена и почнало издирването на Викторио. Приблизително по същото време – към 19 ч той излязъл с Никол от вкъщи си в “Хаджи Димитър ” и наел такси, отвлякъл водача и го принудил да ги остави при магазин “Джъмбо ” на изхода на София при автомагистрала “Хемус ”.

През цялото време Викторио нямал телефон, тъй като знаел, че може да бъде проследен по сигнала. Полицаите заградили голям регион към село Горни Богров и почнали търсене. Към 23,20 ч униформени, които били покрай бензиностнация, чули два изстрела от другата страна на двулентово шосе. Преминали там и измежду храстите намерили изоставена сграда без порти прозорци и телата на мъжа и детето. Никол била простреляна в окото, а татко й имал кръв по главата.

“Не е имало договаряния сред нашите чиновници и причинителя ”, съобщи вътрешният министър Младен Маринов.

Основната версия на полицията е, че претекстът на двойния палач Викторио е обвързван с раздялата и родителските права над дребната Никол. Проверява се обаче и вероятността за нежелана бременност от страна на Дарина, която към този момент била решила да скъса с охранителя. Криминалисти чакаха през днешния ден лекарско позволение, с цел да могат да разпитат Викторио. Той няма крими досие, нито някакви душевен проблеми. Пистолетът му “Смит и Уесън ” е персонален, получил е позволение за него като охранител.

Опрял револвер в главата на таксиметров водач


Ще се самоубия, само че момиченцето ми би трябвало да живее, казвал гардът


Твърдял, че жена му умъртвила другото дете

 Полицаи пазят пред входа на кооперацията в кв. “Надежда ”, където в понеделник по здрач е открита мъртва Дарина. Снимка: Булфото Полицаи пазят пред входа на кооперацията в кв. “Надежда ”, където в понеделник по здрач е открита мъртва Дарина. Снимка: Булфото
“Аз ще се самоубия, само че детето би трябвало да живее ”. Това декларирал Викторио Александров пред таксиметровия водач, който принудил с револвер в главата да го вози след убийството на жена му. Той го наел към 19 ч от кв. “Хаджи Димитър ” и му споделил да пътува към “Надежда ”. После сменил желанието си и заповядал да кара към Благоевград. Накрая желал да стигне до огромен детски магазин на “Ботевградско шосе ”. “Детето от самото начало е плакало ”, сподели шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Ивайло Иванов.

По време на разпитите таксиметровият водач разказал по какъв начин от самото начало клиентът му обяснявал, че желае да се самоубие. Водачът на жълтата кола се опитвал да го успокои, макар че имал опрян револвер в главата. Викторио му бил взел и двата телефона от боязън да не се обади в полицията. По време на едночасовото пътешестване беглецът твърдял, че жена му била умъртвила другото им дете и по тази причина желал да скочи от мост. Шофьорът оставил Викторио в Горни Богров и по-късно научил от собствен сътрудник, че се търси мъж за ликвидиране. След това подал сигнал в полицията.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР