Карта на Балканите, която показва България и съседките й, публикува

...
Карта на Балканите, която показва България и съседките й, публикува
Коментари Харесай

Английски таблоид причисли Македония към България

Карта на Балканите, която демонстрира България и съседките й, разгласява на уеб страницата си британският таблоид The Sun. В рамките на България обаче е включена Македония. Грешката е в обява за кравата Пенка, чиято орис вълнува европейците, и цели да покаже къде кравата е пресякла границата ни със Сърбия.

Кравата би трябвало да бъде умъртвена, тъй като е в страна отвън Европейски Съюз, само че редица институции се борят за нея. Случаят е от предходната седмица, само че британските издания го разясняват от дни.

Именно в материала на таблоида е и картата, в която територията на България е оцветена в алено, а в нея влиза и Македония. До дни би трябвало да стане ясно и новото име на съседката, поради разногласието й с Гърция. На картата са маркирани Сърбия, Албания, Косово, само че не и Македония. Сърбия е в жълто.

The Sun runs an explainer on plight of Penka, first revealed by AFP and taken up as a campaign by the Brexit bulletin https://t.co/EZ6GlljJP5
— James Rothwell (@JamesERothwell) June 5, 2018
Пенка е бременна в 6 месец, а стопанинът й се тормози, че управляващите могат да решат да я евтаназират. 14 дни Пенка прекара в прилежаща Сърбия, откакто напуснала рамките на страната ни през контролно-пропусквателен пункт „ Олтоманци”.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР