Карнавалът във Венеция бе открит в събота със зрелищен спектакъл

...
Карнавалът във Венеция бе открит в събота със зрелищен спектакъл
Коментари Харесай

Във Венеция вече всичко е карнавал

Карнавалът във Венеция бе открит в събота със зрелищен театър на огромна плаваща платформа, минала през целия Канале гранде, от зоната пред железопътната гара " Санта Лучия " до площад " Сан Марко ", оповестява уеб сайтът на Венецианската община, представен от Българска телеграфна агенция.

В спектакъла, наименуван „ Оригинални мечтатели ”, участваха 50 актьори - клоуни, артисти и акробати, съпровождани от музика на перкусионисти и от осъществяванията на оперен квартет.
 
                             

Върху охолно украсената плаваща платформа имаше колонада, напомняща на колоните на площад „ Сан Марко " във Венеция, както и голяма глава на еднорог. Всичко това бе осветено от огньове и от светлинно шоу.

По време на спектакъла бяха изпълнени подиуми, въодушевени от опери, поставяни във венецианския оперен спектакъл „ Ла фениче ", от символиката на Карнавала и от тазгодишната тематика на проявата, а точно зодиакалните знаци.

 
                             

В центъра на шоуто върху плаващата платформа беше младата Аличе Барс, която предходната година завоюва състезанието за най-красиво момиче на Карнавала.
                             

 

Мотото за 2023 година е " Отделете време за истинските зодиакални знаци ", а посланието - всеки да се придържа към достоверността си.
 
                             

Леко отчаяние е, че кулминационната точка на спектакъла " Полет на ангела " е изключен от програмата за 2023 година, само че уредниците дават обещание да се реваншират с присъединяване на повече преоблечени доброволци, които ще дефилират по улиците на града.

Венецианският карнавал, който локалните назовават Ла Серенисима, е традиция на няколко века. Официално съществува от XI в., само че се счита, че още античните римляни са имали сходен празник в чест на господ Сатурн.

Карнавалът продължава до 21 февруари.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР