"Капитолия беше кулминация на ескалацията на напрежението в САЩ", каза

...
"Капитолия беше кулминация на ескалацията на напрежението в САЩ", каза
Коментари Харесай

Цветлин Йовчев каза какво ще се случва с България по времето на Байдън

"Капитолия беше кулминационна точка на ескалацията на напрежението в Съединени американски щати ", сподели в предаването "Офанзива с Любо Огнянов " по NOVA News някогашният вътрешен министър и ръководител на ДАНС Цветлин Йовчев.

"Имаме към 39 % от гласоподавателите, които смятат, че на изборите е имало машинация. Ще би трябвало доста старания да бъде преодоляно недоверието, Байдън се изправя пред предизвикването да сплоти страната. Това ще се отрази и на външната политика ", счита специалистът.

По думите му за България с влизането на новата администрация да има по-ясно дефинирани цели и дневен ред.

"При Тръмп нямаше задоволително явен фокус върху външната политика. Има 3 съществени посоки – връзките с Русия, отношението към Турция и това към Западните Балкани ", отличи ги той.

"Възможно е България да стане основна страна, в случай че не се откри баланс в връзките сред Съединени американски щати и Турция.

Няма да има коренна смяна в отношението по отношение на Русия. Има отрицание и предпочитание на Съединени американски щати да се опълчват да опитите им да влязат в нови пространства, може и да се ускори ", предвижда Йовчев.

Според него имаме целеустремено образуване на враждебно отношение в Северна Македония към България въз основата на манипулативно пояснение на исторически обстоятелства.

"Ако някой мисли, че дали ще се проведат 2 седмици по-рано или по-късно изборите, ще има някакъв резултат, се лъже ", означи ексминистърът.

Без поддръжка на огромна политическа партия мъчно кандидат-президент ще стигне до балотаж, уверен е Цветлин Йовчев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР