Компанията Блу ориджин на Джеф Безос възобновява туристическите полети в

...
Компанията Блу ориджин на Джеф Безос възобновява туристическите полети в
Коментари Харесай

Компанията "Блу ориджин" на Джеф Безос възобновява туристическите полети в космоса

Компанията " Блу произход " на Джеф Безос възобновява туристическите полети в космоса, откакто суборбиталната ракета " Ню Шепард " беше приземена през 2022 година поради повреда, съобщи Ройтерс.

Шестима души е планувано да поемат към ръба на космоса през днешния ден, 19 май, към 16:30 часа българско време от стартовата площадка на компанията във Ван Хорн, щата Тексас.

Очаква се ракетата за многократна приложимост да се отдели от капсулата и да се върне на Земята, до момента в който апаратът с екипажа се издигне още по-високо.

Сред галактическите туристи ще бъде и Ед Дуайт, първият негър претендент за астронавт, който обаче в никакъв случай не е летял в космоса, отбелязва Ройтерс.

Сред пасажерите има предприемач и водач. Те са платили за полета на компанията " Блу произход ". Мястото на Дуайт е финансирано от организация с нестопанска цел и частна фондация. От компанията на Безос не разкриват какъв брой заплащат галактическите туристи за място в капсулата, отбелязва Ройтерс.

Суборбиталнтият полет ще продължи няколко минути, като капсулата ще се спусне назад към Земята с парашут.

Ракетата " Ню Шепард " беше спряна, откакто безпилотна задача през септември 2022 година се провали почти минута след старта й от Тексас.

Миналата година американските авиационни управляващи завършиха с инспекцията си. Компанията " Блу произход " бе задължена да предприеме 21 коригиращи дейности, в това число препроектиране на мотора и " организационни промени ", напомня Ройтерс. Ракетата реализира безпилотен полет през декември м.г.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР