В морските курорти вече тече усилена подготовка за новия летен

...
В морските курорти вече тече усилена подготовка за новия летен
Коментари Харесай

Пръкна се професията балонеса

В морските курорти към този момент тече усилена подготовка за новия летен сезон, а работодателите кипят от хрумвания, с които да притеглят повече клиенти. В устрема си да са съвременни и в крайник с новостите, измежду удоволствията на пазара се роди и специалността балонеса. Така назовават девойките, работещи по 4 часа дневно и без осигуровки, нито твърда заплата.

 

Задачата им е тъкмо в среднощ да влизат в нощните заведения, предлагайки на развеселените клиенти балони с божествен газ, които макар възбраната от закона и случаите с предрусани младежи, не престават да се харчат като топъл самун.

 

Всеки шеф дефинира какъв брой от ще изкарват девойките от балон, които са най-вече секси девойки на към 18 години. Мизата потегля от петдесет стотинки и стига до левче. Ако клиентът е удовлетворен, може да остави и бакшиш, В Слънчев бряг и Несебър радостните балони са извънредно настоящи. С усмивка и усърдна работа се очаквало девойките да заработват по 500 лв. на вечер. В по-големите заведения се харчели към 1000 балона. Балонесите се движат с огромна паласка на кръста и флакончета за балони с божествен газ. Не се постанова да популяризират продукта, тъй като множеството гости имат опит с използването на газта, която комбинират с алкохол и други субстанции.

 

„ Работодателите са извънредно изобретателни. Професията балонеса се появи напълно в точния момент, тъй като се видя, че хората желаят да се веселят до безпаметност. Иначе всички споделят, че ще пият по едно, само че по-късно питиетата стават две-три, идва ред на радостните цигари, на

радостните балони. Балоните с божествен газ трябваше да бъдат неразрешени. Дори предходната година депутатите гласоподаваха промени в Закона за храните, които касаеха и райския газ. Въпреки това се продават, въпреки че са отвън закона – няма орган, който да следи за това. Няма нещо, което да не можеш да си поръчаш на балонесата. Ако я помолиш за „ холандец “, ще каже, че има другар, на който да прозвъни и той да достави мечтаната стока. Мениджърите на дискотеката обезпечават безвъзмездна квартира на девойките. С изкараните пари всяка жена може да покрива разноските си безпроблемно.

 

Балонеса и хостеса, са две разнообразни неща. Хостесите също са красиви девойки, само че тяхната работа е да посрещат клиентите, да ги настаняват на подобаваща маса, да одобряват първите поръчки и така нататък Балонесите стартират измежду нощите. Те бяха настоящи и предишното лято, най-вече в питейните заведения на Варна, само че тогава специалността не се беше пръкнала. Има заведения, които работят целогодишно, имат си непрекъсната клиентела от чужденци. А западняците знаят по какъв начин да разпускат. Не са свенливи, нито стиснати. Като работят - работят, като се веселят – до дупка го вършат.

 

В композиция с алкохол или други опиати дишането на божествен газ може да докара до трайни увреждания на централната нервна система и парализа, само че кой ти мисли. Купон да става и бизнесът да върви, нали по тази причина са летните дни и отпускарският сезон “, разясняват осведомени с нощния живот по морето.

 

Според Националната здравна ревизия продажбата на веществото е противозаконна и може да се

сметне за закононарушение, само че все пак осъдени от търговията няма. Имасамо предрусали, които са потърсили здравна помощ отрано. Други припадали още при „ първата си среща “ с известния оксид, който ги приспивал от раз. Дишането на божествен газ било еднакво на използването на опиати. Разликата била в това, че резултатът от него траел доста по-кратко време. Макар и лек, райският газ също води до пристрастяване. Доказано е, че намалява кръвното налягане, провокира сърцетуптене, ненадейно изпускане на урина, увреждане на нервите, загуба наизуст, меланхолия, неуравновесеност и още куп неща, за които медиците у нас от дълго време сигнализират. Употребата му по време на шофиране не е желателна, тъй като нарушава координацията и пречи на лидера на транспортното средство да има бърза и вярна реакция. У нас дишането на балони с божествен газ продължава към този момент 7 години, въпреки че в много европейски страни тази процедура се преследва строго от закона.

 

„ Балонесите като специалност надали ще просъществуват дълго, само че е реалност, че към този момент се търсят в разнообразни разгласи, разлепени и по Южното ни Черноморие. Досега продажбата на радостен газ се вършеше от сервитьорите, които се стараеха да угаждат на клиентите си, изключително на непрекъснатите. Имаше и момчета, които висяха пред входовете на клубовете, предлагайки „ нещо радостно “. Има си майсторки на газта, които правят чудеса в правенето на „ коктейли “, като знаят дали е по-добре да дишат, пиейки водка или уиски. Човек може да угоди на душата си, в случай че загърби за здравето си и здравословния метод на живот.

 

Сред балонесите има и украинки. За тях работата ще бъде съвършен късмет да се интегрират в българското общество и да си намерят подобаващи съпрузи, с цел да имат европейски паспорти и да пътуват щастливо по света. Единственото място, където не разнасят газ, е плажът, само че пък там са други търговци – оферират от фотография с маймуна до часовници със подозрително качество “, изясняват „ гларуси “ от родното Черноморие.

Инфо: Уикенд

Тагове: Черноморие райски газ бизнесмени балонеса
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР