Канцлерът на Германия Ангела Меркел призова европейските държави да разработят

...
Канцлерът на Германия Ангела Меркел призова европейските държави да разработят
Коментари Харесай

Меркел призова Европа да разработи нови оръжия

Канцлерът на Германия Ангела Меркел прикани европейските страни да разработят нови оръжия , в това число самолети и танкове, оповестяват съветски медии.

" В бъдеще ние взаимно ще разработим нови оръжейни системи , в това число план за военен аероплан и план за танк ", заяви Меркел и добави, че Германия и Франция водят.
 Помпео: НАТО би трябвало да се промени или ще се трансформира в отживялост
Помпео: НАТО би трябвало да се промени или ще се трансформира в отживялост

" Трябва да посрещне действителностите и провокациите на днешния ден "

Канцлерът направи коментара по време на обичайното си ежеседмично видеообръщение , само че този път то бе отдадено на 64 година от основаването на Бундесвера.

Според Меркел спорът в Украйна и анексирането на Крим още един път са актуализирали защитата и съдействието в границите на военните съюзи , изключително в НАТО. Тя счита, че Европа би трябвало да ускори военната си мощност в границите на НАТО.
 Русия не била патоанатом, с цел да разяснява
Русия не била патоанатом, с цел да разяснява " мозъчната гибел " на НАТО

" Не зависи от нас да решаваме дали НАТО е мъртъв или жив "

Лидерът на Германия добави, че сигурността на страната се подсигурява от съществуването на Бундесвера , което значи, че въоръжените сили би трябвало да получат нужните финансови запаси за развиване.

По думите й външната и военната политика на Германия би трябвало да бъдат взаимносвързани, само че също политиките на Европейски Съюз и НАТО.

По-рано през днешния ден министърът на външните работи на Германия Хайко Маас разгласи, че Европа, в това число и Германия, е неспособна да се отбрани без помощта на Съединени американски щати.

Преди няколко дни френският президент Еманюел Макрон разбуни духовете с изявлението си, че НАТО е в мозъчна гибел , а Европа " стои на ръба на пропастта ". С това Макрон си навлече гнева на Ангела Меркел , само че беше поздравен от Русия.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР