Канцлерът Ангела Меркел призовава за международна солидарност на фона на

...
Канцлерът Ангела Меркел призовава за международна солидарност на фона на
Коментари Харесай

Меркел: Не достигат 8 млрд. евро за разработване на ваксина

Канцлерът Ангела Меркел приканва за интернационална взаимност на фона на пандемията на ковид и сподели, че откакто бъде създадена ваксина, тя би трябвало да бъде налична за всички.

Веднага откакто има ваксина против ковид, тя би трябвало да бъде разполагаем на всички хора, съобщи германсщкият канцлера Ангела Меркел, представена от ZDF.

Става дума за това „ по какъв начин създаваме за всички хора по света ваксини, медикаменти и положителни диагностични принадлежности “, сподели Меркел в седмичното си видеообръщение в събота. “Днес към момента липсват осем милиарда евро за създаването на ваксина. ”

Канцлерът сподели тези думи преди интернационалната донорска видеоконференция за рецесията с ковид, която ще се организира в понеделник. Германия е един от домакините на тази конференция, на която пакани Европейската комисия и която има за цел да събере финансиране, наред с други неща, за проучване на имунизациите.

„ Днес към момента липсват осем милиарда евро за създаването на ваксина “, сподели Меркел. Следователно е значимо, че в този момент с тази работа се захваща огромен съюз и допустимо най-вече участници с финансови вноски.

Това също би трябвало да даде опция за създаване и произвеждане на медикаменти. “Германия ще даде забележителен финансов принос ”, разгласи Меркел. “Една от най-наложителните задания е да спасим милиони животи на този свят ”, съобщи канцлерът.

Германия желае да работи в тясно съдействие със Световната здравна организация (СЗО), която има основна роля по този въпрос. Важно е “една ваксина да се възползва от всички, откакто е била създадена ”, както и опциите за лекуване и диагностика “да се възползват колкото се може повече хора ”.

Следователно би трябвало да бъде допустимо производството им в огромни количества. “Ние сме ангажирани с обстоятелството, че единствено взаимни дейности, интернационалните многостранни дейности ще ни разрешат да преодолеем тази пандемия ”, сподели Меркел. Тъй като коронавирусът се популяризира по целия свят, заболяването „ не може да се бори на национално равнище, а единствено взаимно “. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР