Кандидатурите на България и Румъния за влизане в Шенген ще

...
Кандидатурите на България и Румъния за влизане в Шенген ще
Коментари Харесай

Важните новини във ФАКТИ на 16.11.2022 г.


Кандидатурите на България и Румъния за влизане в Шенген ще бъдат гласувани настрана от тази на Хърватия. Това заяви еврокомисарят за вътрешните работи Илва Йохансон като се базира на информация от чешкото председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Под претекст, че разисква преди второ четене връщането на хартиената бюлетина, правната парламентарна комисия стартира да променя изборното законодателство отвън първичните поръчки и за час и половина съумя да заличи изборния регион " Чужбина " и да усили броя на заявките, нужни за откриване на секции зад граница. Това се случи по време на съвещанието на комисията по правни въпроси, която преглежда измененията в изборното законодателство, написа " Сега ".

Над 5 милиона лв. е сумата, открадната при обира на инкасов автомобил през вчерашния ден, съобщи Българска национална телевизия. Според специалисти това е най-голямата сума, която е задигана при грабеж у нас за последните години.

Политиката на Европейската централна банка за повишение на лихвените проценти съвсем не се усеща у нас и сега изглеждаме като един остров на ниските лихви, тъй като във всички страни към нас лихвите по ипотечните заеми са над 6%. В България те си остават в границите на 2,3% до 2,8%. Фиксираните лихви, към които има доста огромен интерес през последните месеци, се движат сред 3% и 4%. Все още ниските лихви карат пазара да е деен и тази година ще отбележим безспорен връх в кредитирането в България по отношение на всички предишни години. Това сподели Тихомир Тошев пред телевизия " Блумбърг ".

Бившият народен представител от " ИТН " и ръководител на парламентарната комисия по земеделие Пламен Абровски разгласи, че става консултант на земеделския министър Явор Гечев. Абровски бе народен представител в 45-ото, 46-ото и 47-ото Народно заседание, където влезе като лидер на листата в Монтана, заяви " Медиапул ".

От парламентарната група на ГЕРБ разпространиха позиция на пиарката на партията Севделина Арнаудова, в която тя се кани да съди " Продължаваме промяната ".

След постъпили сигнали, че 12-годишният Александър от Перник е забелязан в София и Радомир, сега полиция ревизира места в двата града, научи NOVA. В столицата Министерство на вътрешните работи претърсва квартал " Люлин ", а по непотвърдена информация - и Южния парк.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР