Кандидатът за председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен

...
Кандидатът за председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен се среща с политическите групи в ЕП

Кандидатът за ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен се срещнав Европейския парламент в Брюксел с групата на Консерваторите и Реформистите, част от която са българските евродепутати Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков. Фон дер Лайен е тази седмица в Брюксел и организира срещи с политическите групи в Европейския парламент в опит да ги убеди да гласоподават за нея идната седмица.

Вижте повече детайлности от кореспондента ни в Брюксел Десислава Апостолова.

 © БГНЕС
Справянето с миграцията, сигурността, Брекзит и пренебрегването на Централна и Източна Европа при разпределението на топ позициите в Европа. Това са били част от тематиките, които евродепутатите от групата на Европейските консерватори и реформисти са разискали с Урсула фон дер Лайен.

Според участници в срещата, германката не е била безапелационна в отговорите си по всички тематики. Предстои разискване на номинацията й вътре в групата още една среща директно преди гласуването в пленарна зала идната седмица.

Не е несъмнено дали фон дер Лайен ще получи поддръжката на консерваторите и реформистите.

Вчера претендентът за ръководител на Европейската комисия имаше диалози и със Зелените в Европарламента. Утре тя още веднъж ще се срещне с тях. Зелените също не са уверени, че ще поддържат фон дер Лайен в пленарна зала. Те чакат от нея ясни задължения, свързани със спазването на върховенството на закона в някои страни и битката с климатичните промени.

Урсула фон дер Лайен към този момент се срещна с групата на Европейската национална партия, към която принадлежи тя самата. Предстоят й срещи с либералите от групата Обнови Европа и групата на социалистите и демократите.

За да бъде определена за ръководител на Европейската комисия идната седмица, тя би трябвало да получи поддръжката на 376 евродепутати.

Междувременно фон дер Лайен към този момент има собствен кабинет в постройката на Европейската комисия и краткотраен екип от служители, измежду които има и един българин.
 Урсула фон дер Лайен се срещна с Жан-Клод Юнкер Урсула фон дер Лайен се срещна с Жан-Клод Юнкер
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер одобри през днешния ден Урсула фон дер Лайен, която ще го наследи на поста, в случай че Европарламентът утвърди претендент...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР