Кандидатът за министър-председател Мария Габриел заяви, че вече минава на

...
Кандидатът за министър-председател Мария Габриел заяви, че вече минава на
Коментари Харесай

Мария Габриел: Ще изпълня мандата и ще се върна при президента

Кандидатът за министър-председател Мария Габриел съобщи, че към този момент минава на идващ стадий, в който ще се приказва за имена и състав на държавното управление и има намерение да извърши мандата.

„ Проведохме срещи цяла седмица, в този момент е пристигнало време за идващия стадий – поддръжка за държавно управление с първия мандат, с ясни тематики и цели, експертно държавно управление за 1 година. Но към този момент ще си приказваме за имена и състав на Министерски съвет. Оставам отворена за диалози с всички, само че към този момент минаваме на идващ стадий. Ще извърша мандата и ще се върна при президента ”, сподели Габриел, представена от Нова.

Запитана дали от ГЕРБ-СДС биха подкрепили държавно управление с втория мандат, Мария Габриел сподели: „ Не виждам политическата логичност в такова решение ”.

Запитана дали е пожертвала еврокомисарското място, тя отговори: „ За мен беше значимо да бъдат спазени процедурите - от отпуск, до връчване на мандат, до доста ясната отговорност и съблюдаване на контракти. За мен е значимо да излъча същото обръщение, за което приказвам. Не може седмици и дни да приказваш, че искаш държавно управление и да не го направиш ”, сподели Габриел.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР