Кандидатът за Белия дом Джо Байдън, който практически си осигури

...
Кандидатът за Белия дом Джо Байдън, който практически си осигури
Коментари Харесай

Байдън поиска Мишел Обама да му е вицепрезидент

Кандидатът за Белия дом Джо Байдън, който на практика си обезпечи номинацията на Демократическата партия за президентските избори в Съединени американски щати през ноември, съобщи, че би поканил някогашната първа дама Мишел Обама за собствен претендент за вицепрезидент, в случай че знае, че тя би появила интерес да се влезе в политическия живот. Това заяви английският в. " Индипендънт ".

Бившият вицепрезидент на президента Барак Обама сподели това в изявление пред телевизия Кей Ди Кей Ей - филиал на Си Ви Европейски Съюз в Питсбърг, щата Пенсилвания. Според Байдън брачната половинка на Обама би била " брилянтно " попълнение в тандем с него и е " доста добре осведомена с ситуацията ".

" Бих я взел с удоволствие, само че се колебая дали ще се съгласи. Тя е чудесна жена. Семейство Обама са прелестни другари ", сподели Байдън.

Миналата седмица някогашният началник на Байдън и брачен партньор на Мишел - Барак Обама, разгласи поддръжката си за кандидатурата му, откакто до момента избягваше обществено да направи това. Бившият президент застана зад някогашния си вицепрезидент след известия, че е разговарял няколко пъти с основния вътрешнопартиен противник на Байдън - сенатора социалист Бърни Сандърс, преди той да разгласи отдръпването си от конкуренцията.

Байдън даде обещание да избере жена за собствен претендент за вицепрезидент, въпреки че се сочеха няколко други претенденти за тази роля от акцията на демократите и измежду самите евентуални претенденти, отбелязва " Индипендънт ".

Бившата първа дама също се загатваше няколко пъти в хода на досегашната акция. Още през януари Байдън бе споделил, че " сигурно би желал Мишел за вицепрезидент ". Тя била отпред на избраниците за поста и измежду партийните водачи, които желаят връщане към тандем Байдън-Обама, разчитайки, че носталгията от акциите през 2008 и 2012 година ще се хареса на умерените в партията, измежду необятната членска маса и измежду чернокожите гласоподаватели.

" Индипендънт " напомня мемоарната книга на Мишел Обама, издадена с огромен триумф през 2018 година, в които тя написа: " Искам да го кажа непосредствено тук: нямам желание в миналото да се кандидатирам за държавен пост. "

Байдън и други водачи на демократите се съмняват дали тя би трансформирала мнението си 2 година по-късно. В изявлението си в понеделник, представено от вестника, той споделя: " Не мисля, че тя има каквото и да е предпочитание да живее още веднъж покрай Белия дом. "

Друг английски ежедневник - " Гардиън " оповестява в последния си брой, че президентските избори в Съединени американски щати на 3 ноември към този момент също са под въпрос поради усложняващата се пандемия от Ковид-19 в Съединени американски щати - най-тежко засегнатата от ковид страна в света.

В репортаж за хода на кандидат-президентската акция зад океана се отбелязва, че конкуренцията на първичните избори е съвсем провалена, любимците за номинацията от двете партии - Доналд Тръмп и Джо Байдън не могат да организират предизборни манифестации и събрания заради рестриктивните мерки за всеобщи събирания. Демократите към този момент отложиха конгреса си от юли за август. Но и двата партийни конгреса, на които би трябвало да бъдат избрани партийните претенденти в конкуренцията на 3 ноември, надали могат да се състоят без сериозна смяна в развиването на епидемията, каквато не се обрисува.

Може ли Тръмп да реши да отсрочи изборите, пита " Гардиън "? Ако се стигне до подобен сюжет, след 20 януари следващата година, когато изтича мандатът на Тръмп, президентският пост според конституцията следва да бъде стихотворец краткотрайно от председателката на Камарата на представителите, демократката Нанси Пелоси, която е безжалостен политически съперник на Тръмп. Тя ще остане в Белия дом до провеждането на изборите, отбелязва вестникът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР