Канадските депутати ще бъдат вече екипирани с алармени бутони, за

...
Канадските депутати ще бъдат вече екипирани с алармени бутони, за
Коментари Харесай

Алармени бутони за депутатите заради заплахи

Канадските депутати ще бъдат към този момент екипирани с алармени бутони, с цел да алармират непосредствено до силите на реда. Това заяви през вчерашния ден държавното управление след нова вълна от тормоз, опити за заплашване и закани против политици от страната, съобщи Франс прес.

Представяйки новата мярка, министърът на публичната сигурност Марко Мендичино изясни, че през последните седмици е бил заплашван със гибел онлайн, откакто в страната бе оповестена нова нормативна уредба за оръжията. " Ситуацията е прекомерно притеснителна ", съобщи той и добави, че " отрицателната и токсична реторика онлайн може да докара до принуждение ".

" Наистина е значимо да имаме опция за оживени диспути, само че те би трябвало да протичат цивилизовано и без никакви закани, заплашване и очевидно незаконно държание, с каквито се сблъскваме все по-често онлайн ", продължи министърът. Депутатите ще могат да носят тези уреди непрекъснато, също и да минават образование по какъв начин да се оправят със обстановки, водещи до риск от принуждение.

Канадският министър председател Джъстин Трюдо, ударен с трошляк в лицето на протест по време на последната предизборна акция, сподели през вчерашния ден, че осъзнава: " против държавното управление и неговите членове са ориентирани забележителен яд и фрустрация, които ни заобикалят ". " Трябва да подсигуряваме сигурност на всеки чиновник на обществото от несъмнено ниво ", добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР