Кръгове в БСП най-вероятно ще започнат действия за изключването на

...
Кръгове в БСП най-вероятно ще започнат действия за изключването на
Коментари Харесай

Изключват Корнелия Нинова от БСП

Кръгове в Българска социалистическа партия най-вероятно ще стартират дейности за изключването на Корнелия Нинова от партията. Това разкриха пред в. " Филтър " няколко самостоятелни източника от " Позитано ". Досегашният водач ще бъде упрекнат освен в еднолично ръководство на организацията, довело до съсипването на столетницата, само че и в умишлени дейности за съсипване имиджа на партията, довело до внезапен отлив на социална поддръжка.
 
Щели да бъдат показани и документи, от които се виждало, че Нинова е била сътрудник под прикритие на десницата и на кръгове към някогашния министър председател Иван Костов. За последното единственото към този момент удостоверение е пост в обществените мрежи на някогашния министър от времето на Съюз на демократичните сили Валентин Василев. Той написа, че Българска социалистическа партия е внедрила доста фрагменти на Държавна сигурност в Съюз на демократичните сили, само че пък десницата е пратила в Българска социалистическа партия Нинова, която ще занули социалистическата партия.
 
Много по-сериозни наподобяват причините на водача на мнение измежду алените Асен Димитров. Дългогодишният деятел предизвестява, че Корнелия Нинова постоянно потъпква вътрешнопартийните закони в Българска социалистическа партия и е демонстрирала неуважение на устава на партията. Според него е извънредно време на досегашната шефка на столетницата да й се случват неща, произлизащи от уставните правила на партията, тъй като в случай че това не стане, виновността за по-нататъшното положение на Българска социалистическа партия ще падне върху Националния съвет.
 
" Не знам какъв мандат се кани да стартира Нинова като народен представител, само че по разпоредбите, които тя вкара, единствено за ръководителя на партията няма ограничаване от три мандата или общо 12 години наличие в Народното събрание в качеството на депутат.
 
При състояние че тя е подала оставка, въпрос на Националния съвет е да съблюдава спазването на разпоредбите и да прикани Нинова да отстъпи мандата си на идващия в листата, от която е декларирала, че ще е народен представител. При неприемане на нужните дейности от Нинова Националният съвет може да разпореди на парламентарната група на Българска социалистическа партия, в съгласие с съдружните сътрудници, да в профил Нинова като член на парламентарната група ", разяснява Асен Димитров.
 
При състояние че се стигне до такова решение на Националния съвет, прекомерно евентуално е част от парламентарната група, измежду които са най-верните на Нинова депутати като Георги Свиленски, Иван Ченчев и Христо Проданов, да разцепят Българска социалистическа партия на две в Народното събрание, предвиждат самостоятелни анализатори на процесите в левицата.
 
В същото време самата Корнелия Нинова продължава да се запъва и остава народен представител. Нещо повече, нейни доближени настояват, че си прави сметки да се кандидатира още веднъж за ръководител на Българска социалистическа партия. А ако реши дефинитивно да се откаже от поста поради голямото напрежение в партийните редици, ще постанова собствен претендент, с цел да резервира контрола над партията.
 
Източник: вестник. Филтър
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР