Канабисови оранжерии са разкрити при акция на полицията в Самоков.

...
Канабисови оранжерии са разкрити при акция на полицията в Самоков.
Коментари Харесай

Разкриха канабисови оранжерии в Самоков

Канабисови оранжерии са разкрити при акция на полицията в Самоков. Работата по случая почнала в следобедните часове на 29 април, когато криминалисти от РУ-Самоков подхванали инспекция на лек автомобил, ръководен от 30-годишен мъж. Водачът бил тестван за приложимост на наркотични и упойващи субстанции, при което в тестът му било регистрирано съществуване на канабис.

След като в хода на инспекцията мъжът предал непринудено и две саморъчно свити цигари със суха тревиста маса, за която признал, че е марихуана, полицейските чиновници подхванали претършуване на населяваната от него къща в с. Говедарци. На адреса те попаднали на самобитен нарко склад.

Открити и конфискувани са два буркана, цялостни с общо 500 саморъчно свити цигари със суха тревиста маса канабис, три чувала, пластмасова кофа и 12 вакуумиращи се пакета, съдържащи общо към 5 кг суха зелена тревиста маса, електронна везна, 90 боеприпаса и ръчно устройство за изстрелване на муниции с вграден пълнител. В рамките на полицейската интервенция, в изискванията на необходимост, е подхванато претършуване и на хотелски комплекс в землището на с. Говедарци, стопанисван от фамилията на 30-годишния мъж.

На таванския етаж криминалистите открили три пространства, оборудвани за развъждане на марихуана с построени за задачата съоръжения с капково напояване, кондензатори, кварцови оранжерийни лампи, филтърни системи за филтриране на въздуха, торове и препарати за листно поддържане. Намерени са голям брой пластмасови саксии с обогатена почва, както и найлонов чувал с към 200 грама суха зелена тревиста маса канабис.

След отчет на събраните доказателства в прокуратурата мъжът е притеглен в качеството на обвинен за това, че в изискванията на продължавано закононарушение с две действия и при еднаквост на виновността, без съответно позволение е държал за разпространяване високорискови наркотични субстанции, както и за нелегално владеене на боеприпаси– закононарушения по член 354А, ал.1, изр.1, пр.4, вр. член 26, ал.1 и по член 339, ал.1 от Наказателен кодекс. Арестът му е продължен за период до 72 часа, а през вчерашния ден в правосъдно съвещание му е наложена най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Припомняме, че в хода на спецакцията, от приземния етаж на комплекса криминалистите от РУ-Самоков иззеха съдове и бутилки с общо 357 литра контрабанден алкохол. Във връзка с осъщественото закононарушение бе арестуван 60-годишен мъж, а по случая е формирано досъдебно произвеждане.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР