133 са кандидатите за народни представители в 20-и многомандатен избирателен

...
133 са кандидатите за народни представители в 20-и многомандатен избирателен
Коментари Харесай

133 кандидати за народни представители в МИР-Силистра

133 са претендентите за народни представители в 20-и многомандатен изборен регион - Силистренски, регистрирани до крайния период – 17,00 ч. на 7.05.2024 година в РИК-Силистра, представители на 20 партии и 11 обединения. От претендентите за народнипредставители 29 са дамите и 104 господата. След инспекция на декларираната и предоставена информация от страна на политическите сили, РИК-Силистра издаде удостоверения на издигнатите претенденти,съобщи Константин Стоилов - ръководител на РИК Силистра (решенията на РИК се разгласяват на уеб страницата на Комисията:https://rik20.cik.bg/europe2024/home).

Според изборното законодателство претендент, който е държавен или локален орган или заема работа в администрацията на държавен или локален орган, наложително употребява по собствен избор неплатен длъжностен отпуск или заплатен годишен отпуск за времето от регистрацията до оповестяване на резултатите от изборите.

РИК –Силистра ще назначи 221 секционни изборни комисии за всяка изборна секция в област Силистра не по-късно от 25 дни преди изборния ден. Припомняме, че съгласно ИК с хартиена бюлетина ще се гласоподава в секции с до 300 гласоподаватели по лист, а смесено гласоподаване – с машина и хартиена бюлетина с над 301 гласоподаватели.

На територията на Силистренска област в 20 МИР Силистраза осъществяване на изборите за народни представители в 50-ото Народно събрание на Република България и за депутати през новия мандат на вЕвропейския парламент на 9.06.2024 година ще са в деяние 11 преносими изборни секции, разпределени както следва: по 2 за общините Силистра, Алфатар, Дулово иГлавиница; по 1 за общините Тутракан,Ситово и Кайнарджа.

Той напомня, че според чл.37 от Изборния кодекс гласоподавателите с трайни увреждания, които не им разрешават да упражнят изборното си право в изборното помещение, само че желаят да гласоподават с преносима изборна кутия, декларират желанието си не по-късно от 14 дни преди изборния ден в писмена форма посредством заявление по пример, подписано саморъчно и подадено от упълномощено лице или изпратено по пощата, факс или посредством електронно заявление през интернет страницата на съответната общинска администрацияпо непрекъснатия адрес или по сегашен адрес.

Представител на общинската администрацияустановява съществуването на трайно увреждане на гласоподавателя, което не му разрешава да упражни изборното си право в изборно помещение:- служебно, като вътрешна електронна административна услуга по реда наЗакона за електронното ръководство или като изиска документ от ТЕЛК (НЕЛК), когато служебната инспекция е несполучлива.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР