Училище е затворено, след като замърсена вода от чешмата е

...
Училище е затворено, след като замърсена вода от чешмата е
Коментари Харесай

Експлозивна диария: Замърсена вода затвори училище в Обединеното кралство

Училище е затворено, откакто нечиста вода от чешмата е довела до зараза от неприятна диария, която е избухнала в няколко града в Обединеното кралство.

(Във видеото може да научите повече за: Затвориха централния плаж на Лозенец поради нечиста вода)

На жителите на Бриксъм, Бухей, Кингсуеър, Роузленд и Североизточен Пейгнтън в Девън е било казано да не пият напряко от чешмата, откакто във водата е открит паразит. Криптоспоридиумът е поразил хората в целия регион, а на жителите е подредено да преваряват водата, преди да я пият.

Паразитът води до водна диария, стомашни конвулсии, гадене, а в някои случаи и до нараснала температура и загуба на вкус. Началното учебно заведение в едно от селата към този момент е насила да затвори, до момента в който казусът не бъде решен.

Началното учебно заведение и детската градина в Идън Парк оповестиха на родителите, че не могат да отворят порти за децата, до момента в който няма опция за пиянство на вода. В писмо до родителите учебното заведение декларира, че се надява да отвори още веднъж порти в петък " в очакване на доставките и обстановката да се усъвършенства ".

Devon school closes as hundreds struck down by horror water illness resulting in explosive diarrhoea | Mirror
— School News (@schoolsontap)
Една от дамите споделя пред DevonLive, че признаците на паразита са били най-лошите до момента. Таня Матюс сподели: " Преди девет дни започнах да имам стомашни конвулсии и избухлива диария и от този момент всеки ден е същото. Вчера започнах да се усещам малко по-добре, а през днешния ден [14 май] още веднъж ме връхлетя. "

Криптоспоридиумът е паразит, който се прикрепя към човешките вътрешности и може да аргументи стомашно-чревни и респираторни болести. Обикновено инфекциите се предизвикват, когато хората пият нечисти вода в дома или в плувни басейни.

Междувременно Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство (UKHSA) съобщи, че работи с локалните управляващи за следствие на епидемията. South West Water (SWW) удостовери, че всички проби, които е направила за качеството на питейната вода в Бриксъм, са се оказали чисти.

South West Water съобщи: " Работим с сътрудниците си в региона на публичното здраве, с цел да проверяваме незабавно източника. Извиняваме се за породеното стеснение и ще продължим да осведомяваме клиентите и предприятията ".

Междувременно за локалните поданици са основани пунктове за бутилирана вода, в които се раздават незабавни ресурси.

От водната компания прибавиха: " Клиентите в Алстън и в региона на Хилхед в Бриксъм се поучават да преварят питейната си вода, преди да я употребяват, след нови резултати от тестванията за криптоспоридиум. Издаваме тази заповед като защитна мярка, откакто през нощта и тази заран бяха открити дребни следи от организма. Работим с сътрудниците си в региона на публичното здраве, с цел да проучим незабавно източника "

" За тези клиенти, които са регистрирани за предпочитани услуги, ще доставим бутилирана вода до вашия адрес. За всички клиенти, на които е издадено уведомление за изваряване на водата, ще получите автоматизирано заплащане в размер на 15 паунда, като част от нашето заричане към клиентите при спиране на услугите ", споделят още от водната компания.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР