Съдът на Европейския съюз (ЕС) отговори в свое решение по

...
Съдът на Европейския съюз (ЕС) отговори в свое решение по
Коментари Харесай

Съдът на ЕС обясни на наш съд какво да прави с длъжник на Топлофикация София в чужбина

Съдът на Европейския съюз (ЕС) отговори в свое решение по дело C-222/23 на питане от Софийския областен съд (СРС) за метода, по който би трябвало да се действа с дебитор на " Топлофикация София ", който живее в друга страна в Евросъюза.

Запитването е отправено в границите на гражданско произвеждане за издаване на заповед за осъществяване по заявление на топлофикационното сдружение против физическо лице - негов клиент, който е дебитор пари за доставеното отопление за жилището му в София.

СРС желае от Съда на ЕД пояснение на смисъла на някои разпореждания от европейските регламенти №1215/2012 за компетентността, признаването и осъществяването на правосъдни решения по цивилен и търговски каузи и 2020/1784 по отношение на връчването на правосъдни и извънсъдебни документи по цивилен или търговски каузи в страните от Европейския съюз.
 Камарата на ЧСИ желае работещ Закон за банкрут на физически лица
Камарата на ЧСИ желае работещ Закон за банкрут на физически лица

КЧСИ е направила оферти, с които се понижават фрапантно разноските на длъжниците

Делото е прегледано без да е показано умозаключение от генералния юрист. В днешното си решение Съдът на Европейския съюз приема за неприемливо регламентираното в национална правна уредба у нас за жителите на страна членка на Европейски Съюз, пребиваващи в друга страна от Евросъюза, постоянно да се смята, че имат местоживеене на адрес, регистриран в първата страна членка. Според европейските съдии също по този начин не е позволена наредбата от българското законодателство, както в тази ситуация тя е тълкувана в българската правосъдна процедура, да се дава на съд на страна членка, отвън някои планувани в Регламент № 1215/2012 случаи, компетентността за издаване на заповед за осъществяване против дебитор, за който съществува обосновано съмнение, че към датата, на която е подадено заявката за издаване на заповедта за осъществяване, живее на територията на друга страна членка.
 Личните ви данни изтекоха от Национална агенция за приходите – може да търсите обезщетение
Личните ви данни изтекоха от Национална агенция за приходите – може да търсите обезщетение

Съдът на Европейски Съюз се произнесе по проблема

Европейските магистрати изясняват, че може съд на страна от Европейския съюз, способен да издаде заповед за осъществяване против дебитор, за който има обосновано съмнение, че е с местоживеене в друга страна от Европейски Съюз, да се обърне към способените органи и да употребява средствата, предоставени от другата страна, с цел да откри адреса на длъжника , с цел да му бъде връчена заповедта за осъществяване.

От Съда на Европейския съюз по рано през днешния ден оповестиха, че текстът на решението му ще бъде наличен по обед на уеб страницата на институцията. Към момента обаче то към момента не е оповестено.
 КЕВР хвана нарушаване в понижението на цената на
КЕВР хвана нарушаване в понижението на цената на " Топлофикация София "

Предлагали по-евтина топлинната сила за софиянци, за сметка на безценен ток за страната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР