Кампанията върви по един поне за нас очакван начин, защото

...
Кампанията върви по един поне за нас очакван начин, защото
Коментари Харесай

Арман Бабикян за ФАКТИ: Да мреш на стълбите пред болницата - това е стилът Борисов

" Кампанията върви по един най-малко за нас предстоящ метод, тъй като ръководещите партии явно са задоволително богати. Това се вижда и по акцията им, по явните и неявните разноски, които се вършат. Това е разумно. Ние в края на краищата за това се изправихме, тъй като тези хора се обогатяват от властта. Нормално финансовият запас да е в тях ". Това съобщи пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ Арман Бабикян, пиар специалист и претендент за депутат от обединяването " Изправи се! Мутри вън! " в 24 МИР в София.

" Онзи ден, до момента в който раздавахме брошури на улицата, се шегувахме, че ние раздаваме брошури, а други хора раздават пачки. Странна е тази конкуренция ", добави той.

Бабикян разяснява и това, че хората на Слави Трифонов не се появяват по медиите. Водещата Лили Маринкова счита, че те повтарят модела на ГЕРБ:

" Не знам дали единствено на ГЕРБ. Може би и на царя. Очевидно е някакво тактическо решение да не се появяват пред хората, да не вървят в казионните медии, да формулират техния медиен канал като единствен източник на свободно говорене. Може би има някаква логичност. Енигмата, загадката, наподобява също са привлекателни. Разбира се, има риск " човек да си купи котка в чувал ". Но чувството за очакване на нещо, въпреки и невидимо, евентуално е привлекателно, откакто най-малко индикаторите, които дават организациите на партията на господин Трифонов, са доста съществени. С царя беше същото. Никой не знаеше съвсем нищо за него, също така, че е цар. Обикаляха всякакви клюки, какъв брой връзки имал, с какъв брой кралски или царски двора, какъв брой добре бил подложен зад Океана, пред Океана и така нататък Какви потоци от петрол ще потекат към България... Общо взето нищо съответно. По едно време чухме, че за към 800 дни ще бъдем оправени. Сега толкоз огромен цар няма да имаме, само че чисто представянето на Слави е сходен тип мистерия, това се опита да се показа на хората. От друга страна, той е прекомерно обществен към този момент, повече от две десетилетия. Така че тъкмо като Симеон Сакскобурготски да бъде упрекнат, че не е ясно той какво мисли и кой е, по какъв начин живее и какъв е... Едва ли можем да отправим такова обвиняване. Достатъчно прочут е ".

" Аз съм спокоен, не за друго, а тъй като стартира развой в страната. Този развой ще приключи с смяна на така наречен статукво, тъй като няма механизъм, по който хората да продължат да търпят повече сходен тип еднолична власт. Това е значимото, което би трябвало да се случи. А другояче в този момент - кой взел 6%, кой взел 7... Да, несъмнено има значение най-после, тъй като ще има значение кой какъв брой " тежи ", с кого ще се коалира и всевъзможни такива кантарджийски измерения. Но в действителност претекстът на огромна част, най-малко на хората към мен, изобщо да се включим в тази конкуренция, е да довършим работата си от лятото на предходната година. Ние декларирахме нашето предпочитание и го изпълняваме, единствено че с различен инструмент.

Хубаво е да не прегорят хората, да не чакат на 5-ти (април) внезапно каскетът на Гешев да падне, внезапно корупцията да изчезне, внезапно внезапно да станат богати. Това е неистина. Ние доста внимавахме да не произнасяме тези неистини в границите на акцията. Сигурно щяхме да получим повече гласове, в случай че бяхме общително подхвърлили тези " вкусни бонбони и локуми " предизборни. Може би щяха да ни харесат още повече хора от тези, които в този момент са взели решение да ни поддържат. Но това е неистина. Ако една неистина започва още преди изборите, тя ще продължи и след това. Затова внимаваме доста да не лъжем още преди изпита, на който ще бъдем на 4-ти. После ще би трябвало да се дават отговори, след това ще би трябвало да се търсят извинения за това, че една неистина не се е случила. Ние не можем да си позволим да кажем: " Ами, това беше трик ". Затова и е по-справедливо да им кажем: да, при никакви условия няма да бъдем с и в поддръжка на министър-председател Бойко Борисов и на ГЕРБ. Нито на Движение за права и свободи. Но дано да не се лъжем, смяна в прокуратурата и мястото ѝ, не можем да реализираме по-бързо от една година. Това са доста процедури, свързани както с конституционни промени, по този начин и с Висшия правосъден съвет, и други регулации, с цел да стигнем до това не просто да махнем Гешев, а да сменим мястото на фигурата " основен прокурор " и нейната подконтролност. Никой не трябва да си фантазира, че тъй като харесва някого доста, примерно мен или Хаджигенов, или пък Христо Иванов, или все едно, и на 5-ти, видиш ли, нещата станали. Няма да станат по този начин ", съобщи още претендентът за депутат.

" Видяхте ли Борисов на спор някъде? Цяло лято слушахме по какъв начин протестиращите не желали да си приказват с министър-председателя, те били просто едни лумпени, които не желаели разговор, не били сложили своите претенции, нямало рационален диалог - на база, на който да се стигне до решение. Ето, в този момент сме в избори, уважаеми дами и господа от ГЕРБ, уважаеми Борисов, неуважаеми Борисов, в естествена демократична процедура сме. Къде сте? Защо постоянно се оказва, че представителите на ГЕРБ са други, те дебатират единствено сред себе си, и не седнахте на спор с нас? Нали предишното лято доста искахте да си приказваме? Пак избягахте. Този път не се скрихте в ловно стопанство, този път разнасяте пачки през джипката си и се вършиме, че откривате спортни обекти, а в действителност вършиме акция, само че още веднъж надалеч от нас, още веднъж надалеч от хората, които имат въпроси към вас ", сподели Бабикян.

Той счита, че Движение за права и свободи употребява нещата от предишното, като Възродителния развой, единствено с цел да активизира електората си.

" За Борисов към този момент сме чули какво ли не. Изприказвано е какво ли не, извадени са толкоз обстоятелства от биографията му. Част от хората обаче не престават да изпитват Стокхолмски синдром и да се държат за него като удавник за сламка, смятайки, че бащицата ще ни напусне и, о, Боже, какво ще стане на другия ден?! Нищо няма да стане. Ще стартираме да управляваме живота си сами, а не някой да ни наставлява, да ни бие по тила, да му носят суджуци и някакви дрийм тиймове да ръководят Хасково. Някой да ти краде асфалта, да мреш на стълбите пред болничното заведение - това е стилът " Борисов ". В края на краищата хаосът има свойството да излъчва един, който бърка с лъжица във врящия котел на обществото. Този един, който държи лъжицата, е точно Борисов. Ако на хората им харесват да бъдат пюре в ръцете му... ", добави още Арман Бабикян.

В развой на диалога той още веднъж се върна на тематиката за Движение за права и свободи.

" За мен персонално е доста мъчно да си показва другарство сред Ахмед Доган и Ердоган, макар знака, който беше даден на конференцията (б.р. Националната конференция на ДПС). Това беше по-скоро знак към Борисов, който връща гюленисти през границата в нарушаване на човешки права и така нататък Този прочут " европеец " Борисов не му мигна окото, с цел да прегази всевъзможни хуманни правила. Не съм уверен, че връчиха на Движението за права и свободи жезъла на представителството на ползите на Ердоган в България. В Анкара са правили няколко други опита да връчат този скиптър някому и наподобява най-силният човек, на който в края на краищата се стопираха, е Бойко Борисов. Не съумяха с Местан, не съумяха с Касим Дал. Накрая се стопираха на Бойко Борисов и не съм уверен, че Доган би преглътнал това ", счита пиар специалистът.

" Българска социалистическа партия по-скоро би трябвало да се отвори към смяната, а не към Движение за права и свободи и ГЕРБ. Не знам дали имат сили за това, нека имат сили. Трябва да внимават със зависимостите в личната си партия, тъй като да не се окаже, че едри елементи от нея са приватизирани ", разяснява представителят на " Изправи се! Мутри вън! " левицата.

" Когато се премине една преграда на търпението, в композиция с глада, в композиция с Коронавирус и затварянето, идва един миг, в който нито ние тримата (б.р Отровното трио), нито други трима, нито който и да е, може да спре хората. Още предходната година предупредихме за това. На площада сме хората с сериозно мислене. Но в случай че дойдат гладните, ние не знаем какво да създадем ", посочи Бабикян.

" Според мен хората се отърваха от страха. Да, не на всички места, несъмнено. Но хората са наясно, че по този начин повече няма да може. Въпросът е по какъв начин нататък. Абсурдно е да се забавляваме с няколко лопати с асфалт, с следващите неистини. Спомняте ли си, че имаше президент на име Плевнелиев? Беше споделил, че до края на 2020 година ще имаме седем автомагистрали и седем скоростни пътя. Нарочно се спирам на пътищата, тъй като това е любовта на живота на " актуалния Омуртаг " - " строителят Борисов ". Те под инфраструктура схващат шосе. Те не схващат водопровод, не схващат газопровод, не схващат електропровод, не схващат интернет съгласуваност. Не схващат такива неща, за тях това е шосето. От обещаните автомагистрали резултатът до актуалната 2021 година е следният: подготвени са " Тракия ", " Марица " и " Люлин ". Не са подготвени " Струма ", " Хемус ", " Черно море " и " Европа ". Това е резултатът от гордостта на арийската раса на ГЕРБ.

За седемте скоростни пътища резултатът е следният: готово е " Пловдив-Асеновград ". И стопираме дотук. Не са подготвени, само че обещани драговолно са: " Видин-Ботевград ", " Русе-Маказа ", " Русе-Шумен ", " Гюешево-София ", " Варна-Дуранкулак ", " Дупница-АМ " Тракия " ", някогашната автомагистрала " Рила ". Ето това става даже с най-великолепните обещания на Борисов. За другите не приказвам изобщо. За модерните неща, които си коства да се създадат в България, не приказвам изобщо. Ние се борим още с асфалт. В Лондон разискват къде да кацат дроновете по покривите, с цел да правят транспортни услуги. Ние къде сме тъкмо? Онзи ден бях в Челопечене, в Бухово, в Кремиковци. Там сме още 50 години обратно и настрана. Попадате в някакъв фиктивен свят, аз мисля, че станах 10-годишен. Паметник на партизанин, черква, хранителни артикули, площад някакъв, и вероятно културен дом, но не е наложително. И затишие. Изпочупени крушки, изронени пътища, възрастни хора, които обикалят с блуждаещи погледи. Имате възприятие, че сте във филм на Тарковски. Или доскоро е имало нуклеарна офанзива. Разбирате ли, някакви сенки блуждаят. Това е София?! ", описа претендентът за депутат от " Изправи се! Мутри вън! ".

В края на присъединяване си във ФАКТИ той още веднъж подчертава на това, че той и съидейниците му не могат да дават обещания на хората, сходни на тези на огромните партии - за огромни заплати и пенсии незабавно. Арман Бабикян бе безапелационен обаче, че това, което могат да обещаят, е, че не се продават.

Целия диалог можете да изгледате във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР