Руска паравоенна организация, която е против руския президент Владимир Путин

...
Руска паравоенна организация, която е против руския президент Владимир Путин
Коментари Харесай

Руски паравоенни се сражават на страната на Украйна в Харков

Руска паравоенна организация, която е срещу съветския президент Владимир Путин и политиката на Кремъл, се бори на страната на Украйна в тежките борби в Харковска област. Миналата седмица Москва стартира огромна сухопътна офанзива в региона на Харков и

Бойците доброволци от Легион „ Свобода за Русия “, които се бият на страната на Киев, описват пред организация Reuters, че обстановката в региона е комплицирана и има пердах на близо всеки 10 минути.

Украйна е изпратила подкрепления, в това число Легиона и две други групировки, формирани от съветски жители, с цел да ускори защитата против съветското нахлуване в северната украинска област.

„ Месомелачката, в която те към момента изпращат хората си, е невъобразима “, споделя минометчик от Легиона Вини, до момента в който разказва съветските загуби в опитите на пехотата на Кремъл да навлезе още по-навътре в Украйна.

И двете страни в спора оповестяват, че съперникът им търпи тежки загуби, само че информацията няма по какъв начин да бъде тествана от самостоятелни източници, отбелязва Reuters.

Заместник-командирът на Легион „ Свобода за Русия “ Максимилиан Андроников, прочут с позивната си Цезар, декларира, че съветските бойци са станали по-иновативни.

Той споделя, че съветските сили все по-често вършат въздушни удари с бомби, тежащи стотици килограми. Русия има огромни ресурси от относително евтини авиобомби, останали от руско време, отбелязва организацията..

Руското нахлуване към градовете Липци и Вовчанск, ситуирани северно от втория по величина град на Украйна Харков, стартира в петък.

„ Врагът има преимущество в живата мощ, въпреки и да няма толкоз бойни машини, както преди “, съобщи Андроников.

Според него съветските сили изпращат очевидно по-малко бронирани машини, само че са способни да изстрелват в пъти повече артилерийски снаряди и дронове от украинските сили.

Според него рестриктивните мерки, сложени от някои украински съдружници върху потреблението на техните оръжия за удари по Русия, попречват Киев да отвърне на офанзивите на северния фронт, където линиите са на няколко километра от съветската територия.

Във вторник дойде в Киев в символ на взаимност с Украйна, която се бори да отблъсне тежките съветски бомбардировки по североизточната си граница.

Това е първото посещаване на почитан американски чиновник в Украйна, откакто Конгресът одобри дълго отлагания пакет от военна помощ за страната в размер на 61 милиарда $ предишния месец.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР