УМБАЛ “Свети Георги ЕАД - Пловдив отбеляза 1 юни -

...
УМБАЛ “Свети Георги ЕАД - Пловдив отбеляза 1 юни -
Коментари Харесай

УМБАЛ “Свети Георги” Пловдив отпразнува Международния ден на детето с артистична програма

УМБАЛ “Свети Георги ” ЕАД - Пловдив означи 1 юни - Международния ден на детето с голям брой събития, проведени за дребните пациенти.

Тържествата се организираха в Клиниката по педиатрия и Клиниката по детска хирургия към университетската болница. Лекарските екипи се бяха постарали да обезпечат занимания и дарове, с цел да зарадват децата, макар тяхното здравословно положение.
Прочетете още
В Клиниката по педиатрия се провежда артистична стратегия. В нея взеха присъединяване гениите от вокална група “Бамбини ” с ръководители Снежана и Димитър Доневи, както и школата по художествена гимнастика към Общински детски комплекс с началник Дарина Джурова. Ден преди празника, в границите на самодейността “Маратон на добротата ”, деца от разнообразни детски градини сервираха дарове, които бяха раздадени на дребните пациенти.

“Благодарна съм, че всички сме дружно в този прекрасен и ярък празник. Всеки ден съм очевидец на усърдната работа на лекарите в клиниката и това, с което мога да ги обобщя е думата “отдаденост ” - към специалността, към пациентите. Виждам по-опитните лекари по какъв начин възпитават по-младите с урока “Какво би направил, в случай че беше твоето дете ”. И това е част от повода експертите в Клиниката по педиатрия да дават всичко от себе си и да реализират положителни резултати ”, сподели началникът на клиниката проф. доктор Мария Спасова.

По същото време Клиниката по детска хирургия също имаше празнични събития. Децата бяха почерпени с торта, а началникът на клиниката, проф. доктор Пенка Стефанова, раздаде награди на дребните пациенти. За първа година бе проведена и кино стратегия, където децата се любуваха на анимационни филми.

" Нашата цел е да създадем престоя на децата в болничното заведение допустимо най-приятен. Радвам се, че можем да внесем малко наслада и усмивки в живота на нашите дребни пациенти, изключително в този специфичен ден. ", показа проф. Стефанова.

Родителите на дребните пациенти също показаха своята признателност от проведените събития. Много от тях споделиха, че сходни начинания доста облекчават напрежението и напрежението, свързани с болничния престой на децата им. " Това беше необикновено преживяване за децата ни. Те се усмихваха и забавляваха, което е скъпо в този сложен интервал за нас, " сподели един от родителите Петя Костова.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР