Камионът, който се взриви на Кримския мост, никога не е

...
Камионът, който се взриви на Кримския мост, никога не е
Коментари Харесай

Фолио като от камиона-бомба минало транзит у нас, но не към Русия

Камионът, който се взриви на Кримския мост, в никакъв случай не е бил на територията на България. А полиетиленово фолио, каквото е превозвал, в реалност е минавало като пратка през страната, само че преди месец и не към Русия.

Това откри инспекцията на българските служби - Министерство на вътрешните работи, ДАНС и митници, която служебният министър председател Гълъб Донев разпореди в неделя след изявления в съветски медии, че пратката тръгнала отсам. “Безспорно е открито, че взривеният на Кримския мост камион в никакъв случай не е бил на територията на Република България ”, се споделя в известие на държавното управление за инспекцията.

Според изказванията на съветски медии взривеният на 8 октомври 2022 година камион е превозвал полиетиленово фолио. “Проверката на българските служби откри, че стока със сходни характерности е въведена на територията на България въпреки това - членка на Европейски Съюз, в резервоар с съответно завършени документи под режим пренос.

По време на престоя на въпросната стока в България тя е била под митнически контрол и е напуснала страната в същия резервоар през пристанище Бургас на 17.IХ.2022 година в посока страна, друга от Русия ”, оповестиха от Министерски съвет.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР