Следващото правителство на Великобритания трябва да обмисли законова забрана на

...
Следващото правителство на Великобритания трябва да обмисли законова забрана на
Коментари Харесай

Доклад: Британското правителство трябва да обмисли забраната на смартфони за лица под 16 години

Следващото държавно управление на Англия би трябвало да обмисли законова възбрана на мобилните телефони в учебните заведения и цялостна възбрана за използването на такива устройства от лица под 16 години, се споделя в отчет на английски законодатели, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Комисията по образованието в Камарата на общините, долната камара на английския парламент, съобщи, че са нужни по-строги насоки по отношение на мобилните телефони в учебните заведения и по какъв начин да се ръководи времето, прекарано пред екрана на децата вкъщи, с цел да се защитят по-добре младежите.

В документа се твърди, че времето пред екрана е нездравословно за психическото и физическото здраве на децата и както учебните заведения, по този начин и родителите се нуждаят от ясни насоки от държавното управление по въпроса.

По-рано тази година министерството на образованието на Обединеното кралство издаде насоки, инструктиращи шефовете по какъв начин да забранят потреблението на телефони освен по време на час, само че и по време на отмора и обяд, и предложи личният състав да претърсва учениците и чантите им за мобилни телефони, в случай че е належащо.

Но комисията сподели, че това няма задоволително огромен резултат.

В отчета се споделя, че идващото държавно управление би трябвало да се съветва по отношение на повишението на възрастта за опериране с цифрови устройства от 13 на 16 и би трябвало да обмисли цялостна възбрана на смарт телефони за лица под 16 години, както и цялостна законова възбрана на мобилни телефони в учебните заведения, отбелязвайки нарастване в времето пред екрана и потреблението на телефона от децата, което е в сходство с поведенческа взаимозависимост.

Отбелязва се също по този начин, че е налице 52% нарастване на времето на децата пред екрана сред 2020 година и 2022 година, като за една четвърт се твърди, че употребяват устройствата си по пристрастяващ метод.

Председателят на комисията Робин Уокър сподели: " Прекомерното потребление на екрани и смарт телефони има ясно негативно влияние върху психическото и физическото благоденствие на децата и младежите. “

„ Без незабавни дейности повече деца ще бъдат сложени в заплаха “, добави той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР