Към този момент мерките у нас са доста рестриктивни. Ако

...
Към този момент мерките у нас са доста рестриктивни. Ако
Коментари Харесай

Главният секретар на МВР: Надявам се никога да не се наложи да се включи армията

„ Към този миг ограниченията у нас са много рестриктивни. Ако всички жители стартират да ги съблюдават, не е належащо да се постановат санкции като в Гърция “. Това съобщи в предаване „ Плюс Минус “ по Нова телевизия основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов.
„ Ние направляваме осъществяването на тези ограничения. За това какви да са те има здравни експерти, здравни специалисти, в лицето на оперативния щаб, които да решат коя мярка ще е най-ефективна “, посочи Ивайло Иванов. Той бе безапелационен, че през последните дни, след възбраните за навестяване на паркове, хората са се съобразили с ограниченията и те в действителност са останали празни. „ Има, обаче, едно огромно „ Но “. Хората напуснаха градинките, само че избягаха тук-там, където се вършат пикници като Витоша и Бояна “, добави той.
Запитан за зародилия спор към възможното присъединяване на армията в обезпечаването на контрола на ограниченията, основният секретар на Министерство на вътрешните работи изясни, че няма никакви терзания по тематиката. „ Ветото на президента не мога да го разясня, тъй като това е политически въпрос. Армията към този момент е употребена по защитата на границата, дружно се справихме доста добре. Нашите чиновници са привикнали да работят в такива условия, само че те са също хора, не са ваксинирани, не са застраховани, на този стадий се оправяме. Важно е да се посочи, че не приказваме за присъединяване на войската с техника и оръжие. Служителите на Министерство на защитата са като нас, те също са хора. Можем да ги използваме да охраняват обекти, които сега се охраняват от полицията. При потребност армията ще работи взаимно с Министерство на вътрешните работи “, съобщи той като благодари на всички, които са на открито и оказват помощ на цялото общество.
„ Надявам се в никакъв случай да не се наложи да се включи армията. Това ще значи, че рецесията ще е овладяна и нашите чиновници ще са задоволително и ще са здрави “, добави той.
По думите на Ивайло Иванов жителите и обособените компании са реагирали доста съответно и бързо след затварянето на регионалните градове с контролно-пропускателни пунктове. „ Много компании и институции реагираха още през почивните дни с нужните бележки. В Министерство на вътрешните работи направихме декларацията, с цел да предотвратим скупчването на хора в кметствата. Пуснати са писмени указани към нашите чиновници на тези КПП-та, където ясно е посочено, че важи и служебната записка от шеф, и декларацията на Министерство на вътрешните работи “, посочи основният секретар на Министерство на вътрешните работи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР