Към момента не се предвижда никаква промяна на сроковете на

...
Към момента не се предвижда никаква промяна на сроковете на
Коментари Харесай

Сроковете на зеления сертификат у нас остават същите

Към момента не се планува никаква смяна на периодите на годност на зелените документи вътре в страната.

Що се отнася до европейските - документите на хората с бустерна доза остават безсрочни. Това съобщи основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев на брифинг пред здравното министерство. Договореното на интернационално равнище - да бъде съкратен интервалът единствено за цел пътешестване и прекосяване през границите, не касае периодите за България - те не се трансформират все още, изясни здравният контрольор.

Срокът на зеления документ у нас е една година за България, отвън страната - 9 месеца. Сертификатът за бустер е неопределен.

Припомняме и че предходната седмица министър председателят Кирил Петков разгласи, че при 60% имунизирано население зеленият документ ще отпадне - още веднъж за вътрешна приложимост, това не би могло да повлияе на пътуванията отвън страната, защото всяка страна дефинира сама за себе си изискванията.

Ангел Кунчев приема с отрицание позицията на заведенията за гражданско непокорство. Главният здравен контрольор съобщи, че освен е известно, само че е и потвърдено, че инфекцията се придвижва най-лесно в заведения, при физическа интензивност.

" Катерим пика на петата вълна, изненада няма. Ръстът ще продължи още 1-2 седмици ", разяснява още Кунчев.

Към момента има сериозна разлика в заболеваемостта в обособените райони на страната. Обаче в случай че над 2/3 от общините влязат в непоколебим режим и висока заболеваемост, тогава ще се разискват и ограничения на национално равнище.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР