Какво ще е времето през уикенда?Времето в близкия двуседмичен хоризонт

...
Какво ще е времето през уикенда?Времето в близкия двуседмичен хоризонт
Коментари Харесай

Какво ще е времето през уикенда?

Какво ще е времето през уикенда?

Времето в близкия двуседмичен небосвод ще се резервира неустойчиво. Предстоящите почивни дни ще са с динамична пролетна облачност, с мъгли в ранните часове, нищожни валежи и температури до 16-17 градуса в последния почивен ден.

В събота след повдигането на мъглите около водоемите, в котловините и низините,

над северните, а по-късно и над източните региони ще има повече слънчеви часове.

Южно от Стара планина и най-много в Югозападна България облаците ще останат плътни с капацитет за незначителни краткотрайни валежи следобяд и вечерта.
Лекото стопляне ще вдигне снежната граница високо в планините.
Температури на разсъмване – към и на места малко под нулата, следобяд – сред 8 и 13 градуса.

В неделния ден слънцето ще е по-щедро, въпреки че в по-късните часове още веднъж от запад облаците ще се усилят. Ще е по-топло и сутринта термометрите ще демонстрират от 0 до 4-5 градуса, следобяд – сред 12 и 17.

В седмицата преди средата на март още веднъж ще има тъмен и дъждовен интервал – вторник-сряда. Страната ни още веднъж ще попадне под въздействие на леден атмосферен фронт, с който ще нахлуе порция по-студен въздух. Валежите ще са преобладаващо от дъжд, на места в по-значителни количества с допустима гръмотевична интензивност. От четвъртък нататък облаците ще се раздират по-често и на повече места, а преваляванията ще са нищожни.

В температурно отношение не се чакат аномалии. С леки съмнения дневните температури ще се двоумят сред 10 и 15 градуса, 16-17 в всекидневно топлите региони. Ще е по-хладно в края на идната седмица.

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР