Качеството на морската вода е добро. Това заяви във Варна

...
Качеството на морската вода е добро. Това заяви във Варна
Коментари Харесай

„Стриктно наблюдение“: Какво е качеството на морската вода?

Качеството на морската вода е положително. Това съобщи във Варна служебният министър на околната среда и водите Петър Димитров.

Той посочи, че наблюдението над водите остава извънредно прецизно, като се споделя информация и с институциите в Румъния и Украйна.

„ Отделно, структурите на Министерството на здравеопазването управляват всекидневно качеството на водите за къпане, което също е положително “, добави Димитров.

 Честит 24 май! Почитаме делото на светите братя Кирил и Методий 2 мин. Честит 24 май! Почитаме делото на светите братя Кирил и Методий  Времето на празничния 24 май – без кодове 2 мин. Времето на празничния 24 май – без кодове  Километрични опашки на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата – Промахон “ (СНИМКИ и ВИДЕО) 1 мин. Километрични опашки на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата – Промахон “ (СНИМКИ и ВИДЕО)  4 жертви и доста ранени при сриване на постройка на плаж в Майорка (СНИМКИ и ВИДЕО) 1 мин. 4 жертви и доста ранени при сриване на постройка на плаж в Майорка (СНИМКИ и ВИДЕО)  Найден Тодоров: Иска ми се вътре в нас всеки ден от годината да е 24 май 3 мин. Найден Тодоров: Иска ми се вътре в нас всеки ден от годината да е 24 май  В навечерието на 24 май: Светлинно шоу върху фасадата на Националната библиотека (ВИДЕО) 2 мин. В навечерието на 24 май: Светлинно шоу върху фасадата на Националната библиотека (ВИДЕО)  Честит 24 май! Почитаме делото на светите братя Кирил и Методий 2 мин. Честит 24 май! Почитаме делото на светите братя Кирил и Методий  Времето на празничния 24 май – без кодове 2 мин. Времето на празничния 24 май – без кодове  Километрични опашки на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата – Промахон “ (СНИМКИ и ВИДЕО) 1 мин. Километрични опашки на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата – Промахон “ (СНИМКИ и ВИДЕО)  4 жертви и доста ранени при сриване на постройка на плаж в Майорка (СНИМКИ и ВИДЕО) 1 мин. 4 жертви и доста ранени при сриване на постройка на плаж в Майорка (СНИМКИ и ВИДЕО)  Найден Тодоров: Иска ми се вътре в нас всеки ден от годината да е 24 май 3 мин. Найден Тодоров: Иска ми се вътре в нас всеки ден от годината да е 24 май  В навечерието на 24 май: Светлинно шоу върху фасадата на Националната библиотека (ВИДЕО) 2 мин. В навечерието на 24 май: Светлинно шоу върху фасадата на Националната библиотека (ВИДЕО)

Министърът сподели още, че би трябвало да се работи в посока възобновяване на хидромелиоративни системи у нас, тъй като те са от извънредно значение за всяка стопанска система, изключително във времена на климатични промени и засушаване.

По думите му е нужно да бъдат заделени средства и за възстановяване положението на помпените станции край язовирите.

Петър Димитров добави, че всяка година специалистите от Басейновите дирекции ревизират положението на речната мрежа и на оборудванията, които водят водите.

Готови ли са морските ни пристанища?

„ Те дават наставления, които обаче всеобщо не се извършват “, уточни министърът и посочи, че това води до взимане на административно-наказателни ограничения против нарушителите и сезиране на прокуратурата.

Петър Димитров посочи, че оборудванията, които са защитавали дребните обитаеми места – да вземем за пример открити охранителни канали, са унищожени и не действат.

„ Всеки кмет е наясно къде са оборудванията, а поддръжката им не изисква големи средства, а обикновена техника – трактори или багери “, уточни министърът, представен от Българска телеграфна агенция.

Той сподели още, че доста постоянно виновните органи се оправдават с неналичието на пари, а в действителност не знаят, че има механизми да си ги обезпечат.

Боренето с великденски яйца също е част от програмата

„ В Закона за водите има ясно написани правила по какъв начин могат да бъдат отпуснати средства за обезпечаване на проводимост на охранителните уреди - за разчистване на шубраци, дървета или боклуци “, добави Димитров. 

Концесионерите са срещу новите условия, желаят отсрочване

Министърът добави още, че е разпоредил районните инспекции по околната среда и водите в страната да извършат инспекции за съществуване на противозаконни сметища. Крайморските дирекции би трябвало да инспектират и за противозаконни зауствания в морето.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР