Какво казват експертите? Всеки, който има домашен любимец, ще ви каже,

...
Какво казват експертите?
Всеки, който има домашен любимец, ще ви каже,
Коментари Харесай

6 домашни любимци, които не искат много грижи но прогонват стреса

Какво споделят специалистите?

Всеки, който има домакински любим, ще ви каже, че животните, с които споделяме дома си, прибавят неизмерима наслада и благополучие към живота ни. Освен това може да намалят  напрежението. Едно изследване от 2021 година, оповестено в списание Anthrozoös, даже откри, че домашните любимци могат да понижат равнищата ни на стрес.

Сирийски хамстери

Сирийските хамстери – известни още като златни хамстери и плюшени хамстери- са най-популярният тип. „ Тези домашни любимци като цяло желаят малко грижи ниска, само че могат да работят много успокояващо на хората “, споделя Матю Маккарти, DVM, ветеринарен доктор и създател на болничното заведение за животни Juniper Valley в Куинс, Ню Йорк.

Норвежки плъх

Може да не сте мислили да притежавате плъх като домакински любим, само че Маккарти споделя, че те са спокойни създания, които на драго сърце ще лежат в скута ви ви, до момента в който четете или гледате телевизия –  какво по-добро за облекчение на напрежението от това.

Папагал

„ Папагалите са мощно обществени птици и обичат да взаимодействат с хора, птици и даже други животни “, споделя Маккарти. „ Те постоянно научават държание и имитират гласове и тонове, а с практиката е известно, че някои папагали научават речници от повече от 100 думи. “

Раци отшелници- домашни любимци за по ниски равнища на стрес

Раците отшелници са евтини, лесни за гледане. „ Тези животни могат в действителност да понижат доста равнищата на стрес при хората ” споделя Маккарти.

Костенурки

Вероятно знаете тези послушни създания. Но знаете ли, че те също са положителни домашни любимци? „ Костенурките са готини, спокойни, събрани и обичат да ядат зеленина по през целия ден “, споделя Джеф Карбридж, дипломиран експерт по държание на животните и съветник по образование в Dog Owner. „ Породите като африканската бона не порастват доста, което е идеално, в случай че нямате доста място за тях. “

Всичко, от което се нуждаете, с цел да ги гледате е чисто заграждение, храна и вода. Карбридж изяснява, че костенурките са привързани същества с доста персони, които развиват мощни връзки със своите притежатели.

Котки

Проучванията от 2021 година сочат, че котките са едни от животните, които могат да повлияят най- добре за понижаване на равнищата на напрежението при хората. Всичко от, което се нуждаят е храна, вода и тоалетна. Освен това могат да ви бъдат доста положителни другари.

Инфо: https://bestlifeonline.com/https://pixabay.com/

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР