Какви мерки са предприети по отношение на изпълнението на точките

...
Какви мерки са предприети по отношение на изпълнението на точките
Коментари Харесай

Борисов и Пеевски с писмо до премиера Денков

Какви ограничения са подхванати във връзка с осъществяването на точките от Споразумението сред министър-председателя, министри, народни представители и представители на синдикалните организации в бранш „ Енергетика “, подписано на 3 октомври т.г., питат в писмо до премиера Николай Денков ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов и съпредседателят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски. Това оказва се от обява на формалната страница на ГЕРБ във Facebook.

Двамата желаят информация какви ограничения са подхванати по точка 5 (категорично отпадане от териториалните проекти на дружество за преработка на въглищните райони), чийто краен период за осъществяване е 31 октомври т.г.. Борисов и Пеевски желаят и отговор за ограниченията по точки 2 и 3 (срок за осъществяване 30.11.2023 г.), както и дали има подхванати дейности по останалите точки.

В писмото си до премиера Николай Денков депутатите показват, че Народното събрание е поръчител за осъществяване на постигнатото съглашение. Напомнят, че по отношение на контрола, който би трябвало да реализира по неговото осъществяване, народните представители изискват ежеседмична информация по обособените ограничения.

С признатото на 3 октомври решение се разпорежда на Министерския съвет да продължи процедурата за въвеждане на механизъм за потенциал, както и да стартира процедура за поддържане нужния състав от синхронно работещи и аварийни генериращи източници, непосредствено присъединени към електропреносната мрежа (без силова електроника), посредством законосъобразни решения, които да подсигуряват работата на модерни диспечируеми електропроизводствени мощности, като главен детайл от сериозната енергийна инфраструктура и националната енергийна сигурност за реализиране на равномерен енергиен преход. Срокът е до 31 декември 2023 година.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР