Както е известно Министерството на външните работи внесе за одобрение

...
Както е известно Министерството на външните работи внесе за одобрение
Коментари Харесай

Христо Иванов: Френското предложение дава най-добрите гаранции на България

Както е известно Министерството на външните работи внесе за утвърждение в Министерски съвет Френското предложение, с което показва позитивната си оценка за предлагането на френското председателство за урегулиране на разногласието сред България и районен съд Македония.

Нашият текст съответствува с предлагането на френското председателство. Гарантираме, че всички задължения, които са признати в двустранните протоколи ще бъдат следени на равнище Европейска комисия в Преговорната рамка и по-късно в Европейския съвет. С една дума България ще може да управлява това нещо. Има текст, който подсигурява изцяло рав-ноправието на българите в Конституцията на РСМ. По никакъв метод няма да им бъде оп-ределян различен статута.

Има доста ясна гаранция, че в случай че управляващите в Скопие не трансформират тяхната Конституция, няма да има договаряния за участие в Европейски Съюз. Това е написано във френското предложение, което ние одобряваме и по този начин става годно.

Министерство на външните работи може да завърши двустранния протокол и да направи нужното за реализира на оптималното от Рамковата позиция на България. Те имат 5 дни да свършат тази задача. Както Министерство на външните работи, по този начин и Министерски съвет може да завършват този документ в околните дни. Френското предложение и гаранциите, които получаваме са положителни за България. /БГНЕС

-------

Христо Иванов, съпредседател на „ Демократична България “. Анализът е изработен специал-но за БГНЕС.
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР