Как се пренареждат икономическите и финансови пластове по време на

...
Как се пренареждат икономическите и финансови пластове по време на
Коментари Харесай

Георги Вулджев: Русия е голям пазар, в който Китай могат да са монополисти



Как се пренареждат икономическите и финансови пластове по време на спора в Украйна?

Темата разяснява в “Нашият ден “ икономистът и основен редактор на Експертния клуб по стопанска система и политика Георги Вулджев :

“Очаквам доста внезапно обедняване на съветския народ, в резултат на това, което се случва. Изтеглянето на фирмите се комбинира с големия срив на рублата.  Със сигурност инфлацията в Русия ще се форсира доста.

Отвъд този спор Китай е един безапелационен печеливш, който сега се отваря с цялото това всеобщо евакуиране на западни компании, на процедура се отваря едни значителен пазар за тях, на който китайските производители могат да са безспорни монополисти. Със сигурност ще създадат всичко допустимо да се възползват оптимално от това. “

Русия се подрежда на 12 място измежду комерсиалните сътрудници на Китай

“Тепърва чакам да стане по-голям сътрудник. Тя е стратегически сътрудник на Китай по отношение на редица основни първични материали, нужни на стопанската система на Китай.

Това, че Съединени американски щати е най-големият търговски сътрудник на Китай не значи, че Китай и Съединени американски щати са доста огромни сътрудници и другари.

Самото държавно управление на Китай в последните няколко дни на няколко пъти повтори, че има стратегическо партньорство с Русия , което счита да поддържа и развива. Това е в отговор на апелите Китай да се причисли към глобите.

Дори, когато Съединени американски щати заплашиха Китай за наказания към тях, те споделиха, че в случай че Съединени американски щати се опитат да наложат нещо сходно би имало съществени последици. “

“В момента има голям тласък за Китай да се интегрира директно съветската система за междубанкови разплащания с китайската .

Русия е един огромен пазар, в който Китай могат да са цялостни монополисти . Много наивно е някой да счита, че Китай няма да се възползва от тази опция. Ако забележим структурата на вноса и на износа на двете страни, тези артикули, които Китай внася най-вече, точно Русия изнася най-вече, а стоките, които Китай изнася най-вече, Русия в този момент ще има потребност да внася.

Това партньорство е извънредно разумно в сегашния подтекст. И когато прибавим всички геополитически съображения, които има  Китай със предвид на личните си упоритости -  в Югоизточна Азия, в Тихоокеанския район, във връзка с Тайван, неизбежният спор със Съединени американски щати по тази линия, спорът, който към този момент имаше със Съединени американски щати по линия на Хонконг.

Това партньорство е толкоз разумно сред двете страни и е доста наивно да се счита, че Китай няма да поддържа Русия. “

Чуйте диалога в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР