Как да свалим наднорменото тегло и да запазим свалените килограми? На

...
Как да свалим наднорменото тегло и да запазим свалените килограми?
На
Коментари Харесай

Иновативни методи лекуват наднорменото тегло

Как да свалим наднорменото тегло и да запазим свалените килограми?

На този въпрос дава отговор проф. доктор Гьокхан Яджъ от турската болница Гювен Анкара. Именно той е и виновникът за фрапантната смяна във визията на известния режисьор Люси Иларионов, който бе опериран предходната година от водещия експерт с над 25-годишен опит.

Проф. Яджъ дойде у нас и с цел да съветва гратис пациенти с наднормено тегло, които се нуждаят от хирургическо лекуване. “Морбидното затлъстяване е разследване от приема на повече калории спрямо изразходваните. Това води до увеличение на мазнините в тялото и се отразява отрицателно както на качеството, по този начин и на продължителността на живота ” , съобщи проф. Гьокхан Яджъ.

 Иновативни способи лекуват наднорменото тегло

Основният аршин, по който се дефинира дали даден пациент е с наднормено тегло, е показателят на телесната маса (ИТМ), който обикновено би трябвало да е сред 20 и 25. Проф. доктор Гьокхан Яджъ даде образци със Съединени американски щати и Турция, където затлъстяването е доста сериозен проблем, визира хора от разнообразни възрасти, в това число и деца.

“Това не е единствено изящен проблем, само че води и до съществени съпътстващи болести като диабет вид II, хиперлипидемия (повишено равнище на липиди в кръвта), хипертония, ставни проблеми, сънна апнея и други ” , изясни още експертът от Гювен Анкара.

 Иновативни способи лекуват наднорменото тегло

До момента проф. доктор Гьокхан Яджъ е осъществил над 2700 интервенции, като единствено за интервала 2015-2016 година е оперирал над 400 пациента с наднормено тегло и 100% от тях са свалили непотребните килограми. “Предлагаме хирургически способ, посредством който хората губят навика да се хранят по доста. Извършва се под цялостна анестезия в границите на 40 минути до час, а по-късно пациентът би трябвало да премине през избран режим на хранене и извършения ” , уточни доктор Яджъ.

Той разясни, че при интервенцията се изрязва част от стомаха, заради което би трябвало две седмици човек да мине на течна диета, с цел да може да се възвърне. Също по този начин сподели, че се лимитира хормона на глада, който се създава в стомашната празнина в следствие, от което доста се губи апетитът. “Целта ни е да дадем втори късмет на пациентите с наднормено тегло, да променим питателните им привички и да подобрим качеството им на живот ” , заключава доктор Гьокхан Яджъ.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР