Кажете думата “криптовалута” и първата асоциация, която ще си направят

...
Кажете думата “криптовалута” и първата асоциация, която ще си направят
Коментари Харесай

Как да купя Етериум?

Кажете думата “криптовалута” и първата асоциация, която ще си създадат множеството хора, ще е Биткойн. Логично е. Биткойн беше първата съвременна криптовалута, която сега е и най-високо в класацията по голям брой индикатори. Биткойн е виновен за повече от 40% от общата капитализация на пазара на криптовалутите.

Биткойн не е обаче единствения състезател. Eкипи от целия свят пуснаха хиляди криптовалути, въодушевени от появяването на Биткойн през 2009-та. Много от тях бяха основани, с цел да поддържат характерни пазарни ниши, или блокчейн-базирани планове.

В частност, една криптовалута получи огромно внимание от консуматори, разработчици и вложители. Ethereum е втората по величина криптовалута по пазарна капитализация, като съставлява към 17% от пазара.

Това една от аргументите, заради които хората са толкоз нетърпеливи да научат по какъв начин се купува Етериум. Всъщност, не второто място по пазарна капитализация го прави толкоз значим. Ethereum играе неповторима роля в днешния пазар на криптовалути и има извънредно мощно наличие в блокчейн-базираните приложения. И вие можете да бъдете част от това, когато се научите по какъв начин да купувате Етериум.
Какво прави Етериум специфичен?
Биткойн беше пуснат под формата на електронна опция на издаваните от страната фиатни валути. Това е големия план на мистериозния Сатоши Накамого при създаването на Биткойн, а по-късно той въодушевява както купувачи, по този начин и вложители.

Ethereum може да бъде употребен като криптовалута с общо предопределение, само че това въобще не е концепцията, която въодушевява основателите на плана. Те виждат екосистемата на Ethereum като платформа за създаване и разрастване на блокчейн-базираните приложения.

Ключово за тази визия е поддръжката на интелигентни контракти от страна на Етериум блокчейна. Блокчейнът на Етериум не е просто отворен указател, който следи ETH транзакциите. Това е и отворена платформа, която разрешава на разработчиците да основават свои лични странични вериги, или частни вериги и да извършват блокчейн приложения.

Повечето от блокчейн приложенията, в това число и множеството от приложенията в бързо разрастващия се бранш на децентрализираните финанси работят на Етериум.

Освен това в Ethereum се ползва стандартът ERC-721, който обезпечава опцията да се основават незаменими токени. Експлозивният NFT пазар в по-голямата си част е основан на Етериум.

Тези фактори стимулират доста вложители да се научат по какъв начин да купуват Етериум.

Както децентрализираните приложения, по този начин и NFT могат да бъдат създавани и на други блокчейни, разнообразни от Етериум. Някои от тях оферират разширени функционалности, които ги вършат мощно конкурентни. Но действителността е, че сега Ethereum е главната технология, задвижваща двата най-големи и разрастващи се пазарни сегмента. През 2021 година Етериум извърши повече транзакции от блокчейна на Биткойн.

Всички тези качества на Ethereum го вършат доста привлекателен за предприемчивите вложители.
Къде да купя Етериум?
Съществуват доста места за закупуване на криптовалута. Много старомодни платформи изискват от купувачите да конфигурират външни портфейли, защитни шестнадесетични криптографски ключове и да споделят непосредствено с блокчейн технология. Това несъмнено отхвърля огромна част от потребителите да закупят Ethereum. Ако нямате тапия по осведомителни технологии и компютърни науки, най-хубавия метод за пазаруване и пласиране на Етериум, за вас е основаването на профил в онлайн крипто борса, като Kriptomat. Тази онлайн услуга ви предлага актуалната пазарна цена на Ethereum и ви разрешава с лекост да закупите Ethereum. Ако някой ви попита от къде да си купи ETH – това е най-хубавият отговор.
`Как

Създаването на профил изисква повече малко повече от това да изберете потребителско име и ключова дума. Реномираните тържища ще изискват от вас да удостоверите самоличността си посредством копие от персоналната ви карта или други тип документ. Тези регулации от вида „ Опознай своя клиент “ са правни условия на уеб страниците и приложенията, които работят съгласно с наредбите за битка с изпирането на пари на GDPR на Европейски Съюз.

Удостоверяването на самоличността може да е дълъг и комплициран развой, който да отнеме няколко дни, а в някои уеб сайтове даже повече. В рационализирани уеб сайтове, като Kriptomat, които работят в Евро и активността им се простира в целия свят, можете да извършите този елементарен развой в границите на минути.

Започвате с попълването на своя адрес и качването на фотография с висока резолюция на вашия паспорт (или, в някои страни на шофьорската ви книжка). В края Kriptomat ви кара да си извършите селфи и да го качите – фотографията би трябвало да съответствува с тази от формалния персонален документ, който сте дали. Ако всичко върви по проект, профилът ви би трябвало да бъде доказан до няколко минути.

Следващата стъпка е да депозирате сума в своята сметка с цел да можете на купувате Етериум, или други криптовалути. Най-често срещаните варианти включват заплащане посредством дебитна или кредитна карта, банкови прехвърляния, или потребление на приложения, като Neteller и Skrill за изпращане на пари. Кредитните и дебитните карти са най-безопасният и елементарен метод, само че реномираните крипто тържища за търговия оферират голям брой комфортни варианти.

Щом депозитът ви бъде отразен по салдото на сметката ви, вие към този момент можете да извършите своята покупка. В взаимозависимост от това, какъв е обменът, може да видите страницата на Ethereum и да натиснете " Купи " или да изберете " Купи " от менюто и да изберете Ethereum от листата с криптовалути.

И това е всичко – към този момент сте специалист в изкуството на закупуване на крипто. Ключовото решение, което би трябвало да вземете, е от къде да купите Етериум. Оценете лицензите, защитните процедури, инвеститорските принадлежности и потребителската поддръжка, която оферират, с цел да изберете платформата, която най-вече се приближава до вижданията ви.

Стойността на една монета Етериум се равнява на хиляди евро, само че не е нужно да купувате цяла ETH монета. В взаимозависимост от минималните условия за покупка на употребяваната от вас борса, вие можете да закупите част от Етериум за 25, или 30 $.

В последна сметка вие не притежавате физическата монета, осъществената покупка се трансферира към вашия електронен адрес в блокчейн мрежата, която служи за техническа основа на Етериум. Един ден можете да решите да инсталирате програмен продукт за портфейл, който ви разрешава достъп до блокчейна, само че повече консуматори избират да употребяват попечителски обменни приложения, като Kriptomat, които обезпечават сигурност на тяхната криптовалута и правят комплицираните блокчейн транзакции от тяхно име.
`Как

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР