кадри БНТПълно безобразие – така нарече омбудсманът Диана Ковачева практиката

...
кадри БНТПълно безобразие – така нарече омбудсманът Диана Ковачева практиката
Коментари Харесай

Омбудсманът скочи на лекарите: Безобразие е да се плаща за извинителна бележка

кадри Българска национална телевизия

Пълно безсрамие – по този начин назова омбудсманът Диана Ковачева практиката да се заплаща за издаване на извинителна записка за заболели възпитаници. В излъченото на Георги Любенов по Българска национална телевизия тя съобщи, че бележките би трябвало да са безвъзмездни.

“Не стига, че детето ти се е разболяло и отсъствало от учебно заведение, а би трябвало и да плащаш да се извинят отсъствията му ”, възмути се Ковачева. Водещият пък добави, че цената за издаване на обикновения документ е надхвърлила 50 лв..



Диана Ковачева, която ще стартира работа в Европейския съд по правата на индивида от април, се изрече доста остро и против повишаването на мобилните услуги. Омбудсманът разяснява, че общите условия на договорите с операторите са направени по този начин, че един път подписани, те дават опция цената на услугата непрекъснато да се усилва.



На въпрос на Любенов, дали съгласно публичния бранител има картелно съглашение сред мобилните оператори, тя не отговори непосредствено. Ковачева обаче подсети, че е сезирала Комисията за защита на конкуренцията още преди време. Отговорът от комисията бил, че тя не е подготвеност да каже дали има скрито съглашение сред мобилните оператори.

Въпреки че скоро няма да е омбудсман, Диана Ковачева продължава да упорства за една избрана законодателна смяна. А тя е да се даде късмет на завършващите учебно заведение да поправят оценките от матурите. Според нея това е заслужено, тъй като оценката се употребява за кандидатстване в университети. Омбудсманът счита, че би трябвало да има поправителна матура, с цел да могат завършващите да получат късмет за по-добро бъдеще.

Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР