Кадър Фейсбук/ТВ ЕврокомНазначеният за служебен финансов министър Асен Василев има

...
Кадър Фейсбук/ТВ ЕврокомНазначеният за служебен финансов министър Асен Василев има
Коментари Харесай

Новият финансов министър е бил и в служебния кабинет на Плевнелиев

Кадър Фейсбук/ТВ Евроком

Назначеният за длъжностен финансов министър Асен Василев има внушителна визитка.  Той е прочут на публиката от предходен длъжностен кабинет - този на президента Росен Плевнелиев, когато той му повери министерството на стопанската система, енергетиката и туризма.

Асен Василев е роден в Хасково. Завършил е хасковската езикова гимназия и стопанска система в Харвард. Специализирал е бизнес администрация и право в Harvard Business School и Harvard Law School. Василев е съосновател е и президент на Everbread – една от петте компании в света за ценообразуване на самолетни билети. Everbread е отчасти финансирана от Националния Фонд за Научни разработки на Сингапур и от първия вложител в Skype.

Съосновател е и шеф е на Центъра за стопански тактики и конкурентоспособност. Преподавател е в програмата за стопански напредък и развиване, афилиирана със Софийския университет “Св. Климент Охридски ” и с Центъра за тактики и кoнкуретоспособност в Harvard Business School.

От 1999 година до 2004 година Асен Василев работи като съветник в Monitor Group в Съединени американски щати, Канада, Европа и Южна Африка. Ръководи планове за маркетинг и стратегическо развиване на огромни интернационалните компании в телекомуникационната промишленост, енергетиката, минното дело, застрахователната промишленост и в редица огромни производители на потребителски артикули, написа eurocom.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР