Кабинетът одобри на днешното си заседание проект на Меморандум за

...
Кабинетът одобри на днешното си заседание проект на Меморандум за
Коментари Харесай

Български компании ще търсят партньори в Пакистан

Кабинетът утвърди на днешното си съвещание план на Меморандум за съгласие сред българската Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия и Агенцията за развиване на дребните и междинните предприятия на Пакистан.

В Меморандума се планува организациите двете страни да бъдат сътрудници, като дават действителни благоприятни условия за разширение на бизнес контактите сред предприятията от България и Пакистан. С документа се поемат отговорности за продан на бизнес-информация, обвързвана с търговията, опциите за вложение, политиката и ограниченията, подхванати от всяко от двете държавни управления за поощряване на интернационализацията на дребните и междинните предприятия.

Двете страни ще си сътрудничат и при образуване на промоционални прояви в услуга на дребните и междинните предприятия като замяна на визити на бизнесмени, образуване на присъединяване им в бизнес конгреси, конференции, семинари, търговски панаири, изложби, визити на делегации и други

Износът ни за Пакистан през 2018 година възлиза на 13, 4 млн. $. Основни артикули в износа заемат следните артикули: сурови или необработени тютюни; боклуци от тютюн:1,9 млн. $.; продукти и облекла 1.7 млн $.; двигатели-1,4 млн. $.; помпи за течности 973 хиляди $. ; боклуци и парчета от чугун, желязо или стомана (скрап) -968 хил.долара.; хранителни артикули, - 949 хиляди $.; зеленчуци със сухи бобови чушки-782 хиляди $.; крафтхартии и крафткартони- 597 хиляди $.

Вносът от Пакистан в интервала януари-декември 2018 година възлиза на 20,7 млн. $. Той включва главно следните артикули: спално долни дрехи -3,3 млн. долара; памучни тъкани-2,6 млн. долара; тъкани от синтетични щапелни влакна-2,4 млн.долара.; памучни тъкани -1,8 млн.долара.; медицински, хирургически, зъболекарски или ветеринарни принадлежности и апарати -1,4 млн.долара; полиацетали, други полиетери и епоксидни смоли в първоначални форми; поликарбонати, алкидни смоли, алилни полиестери и други полиестери в първоначални форми -1,2 млн.долара; боклуци и парчета от мед -765 хиляди $.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР