Жителите на Гълъбово и Сливен изразиха задоволството си от пускането

...
Жителите на Гълъбово и Сливен изразиха задоволството си от пускането
Коментари Харесай

В Гълъбово празнуват за топлата вода

Жителите на Гълъбово и Сливен показаха задоволството си от стартирането на Топлоелектрическа централа Брикел. Особено изразителни в обществените мрежи бяха майките с деца в региона. " Още в деня на стартирането на цялостна мощ на котлите на оборудването в обществената мрежа Facebook заваляха голям брой позитивни мнения от консуматори на Дружеството. Едни се радват, че към този момент от кранчетата им тече топла вода, други, че децата им няма да останат на студено през зимата, а трети, работещи в ТЕЦ-а, са щастливи, че още веднъж са на работното си място.

" Имам три дребни деца, по какъв начин не ви беше позор да спирате топлата вода на жителите... и то без очевидно нарушаване от страна на Брикел. Пуснаха парното! Браво! Единствено то обезпечава отмерено отопляне на цялото жилище ", написа майка. " Аз и брачният партньор ми бяхме откровено обезпокоени за прдстоящия отоплителен сезон, след информацията за намаляването на мощността на котлите. Живеем на 24-25 градуса непрекъсната температура на всички места - стаи, коридори, бани, единственият източник, които може да ни обезпечи сходно улеснение е ТЕЦ-а ", разяснява под нейния пост друга жена. " И аз мисля,че парното не може да се съпостави с климатиците. Апартаментът е непрекъснато топъл. Когато и да се върне някой в къщи е топло. Сутрин ставаш на топличко. Топла вода имаш непрестанно ", добавя друга. " И аз съм `ЗА парното. За мен няма нищо по-изгодно. До преди 3 год. живеех в къща с климатик и подово... е няма подобен некомфорт. Никога не е отмерено затоплено и не е задоволително. Не сме спирали през цялата зима нито подовото, нито климатика, само че все пак не е като с парно ", написа друга потребителка на обществената мрежа, а различен мъж добавя: " Като работещ в ТЕЦ-а, бях обезпокоен освен за съществуването на топла вода и парно, а и за бъдещето. Как е допустимо да спрат топлоподаването по такива съмнителни аргументи?! И какво се пказа – че Брикел са изрядни... какво ще им гледат с тези камери в този момент, теца работи чудесно и единствено благини основава!!! ".  

Преди ден районната ревизия по околната среда и водите в Стара Загора издаде заповед, с която се отстранява насилствената административна мярка за прекъсване на активността на котли №1,2,3,4,5 и 6 на горивната апаратура за произвеждане на топлинна сила на Топлоелектрическа централа „ Брикел “ ЕАД, гр. Гълъбово. Тя бе наложена на 09.09.2019 година поради открито потребление на биомаса. Мярката на Топлоелектрическа централа „ Брикел “ беше наложена с оглед невъзможността на оператора да подсигурява спазването на екологичното законодателство посредством обезпечаване на нужните условия за сходство на употребата на инсталацията с настоящото Комплексно позволение. След съобщение от сдружението, че предписанията са изпълнени, във вторник РИОСВ-Стара Загора извърши инспекция на място, която откри, че неразрешените горива са отстранени от площадките на територията на предприятието.

Проверката откри също, че операторът е построил система за непрестанно видеонаблюдение за надзор на оборудванията, осигуряващи подаване на горива към котлите на ТЕЦ-а. На РИОСВ-Стара Загора и органите за локално самоуправление е обезпечен непрестанен достъп в действително време до видеоизображенията, както и опция за далечен обзор и запазване на информацията от системата за видеонаблюдение. След като се увери в осъществяването на предписанията и в непрекъснатия достъп до системата за видеонаблюдение посредством предоставените IP-адреси, Регионална инспекция за опазване на околната среда пристъпи към унищожаване на поставените пломби към генераторите, с цел да може да бъде възобновено подаването на гориво. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР