Жителите на Франция започнаха да купуват повече дърва за огрев

...
Жителите на Франция започнаха да купуват повече дърва за огрев
Коментари Харесай

Французите се запасяват с дърва за огрев

Жителите на Франция започнаха да купуват повече дърва за огрев на фона на повишаващите се цени на газа и електрическата енергия. В същото време цената на дървата също се увеличи. Това разкри France info.

Предприятията за произвеждане на дървесина са принудени да работят с цялостен потенциал. Броят на поръчките се е нараснал доста.

По данни на France info цените на дървесината са се нараснали приблизително с 20 % през последните две години. Цената на кубик на склад в Орвил е 85 евро, което е с 10 евро повече от предходната година. В същото време дървата за огрев към момента са по-евтини от газта или електричеството.

По-рано беше обявено, че борсовите цени на газа в Европа са се повишили до рекордни равнища заради обстоятелството, че рестриктивните мерки за доставките му от Русия остават в действие. Цената на септемврийските фючърси от 26 август беше 3507,3 USD, което е най-високата стойност от съществуването на европейските хъбове, т.е. от 1996 година насам.

В същото време единствено за една седмица руският газ поскъпна с съвсем 1000 $, което съставлява 40% нарастване. В момента цената на газа доближава 3525,9 $.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР