Женският волейболен шампион на България Марица (Пловдив) приема ЦСКА (София)

...
Женският волейболен шампион на България Марица (Пловдив) приема ЦСКА (София)
Коментари Харесай

Марица може да стане шампион днес в Пловдив

Женският волейболен първенец на България Марица (Пловдив) приема ЦСКА (София) в среща реванш от финалния плейоф в Националната волейболна лига Демакс. Двубоят е през днешния ден, от 16:00ч. в зала " Сила " в Пловдив.

Входът за феновете е свободен!

Маричанки завоюваха първия мач в София с 3:1 гейма и взеха задатък с 1:0 победи в борбата за купата. При триумф на следващия ден Марица ще завоюва своята осма поредна купа в НВЛ. За първи път обаче тя може да бъде пред аудитория в Пловдив. През предходната година Жълто-сините подвигнаха трофея още веднъж в Пловдив, само че поради ковид финалната среща против Казанлък Волей (Казанлък) беше пред закрити врата.

Маричанки доближиха до финала, откакто победиха с 2:0 победи Перун (Варна) в четвъртфиналните плейофи и ДКС Варна (Варна) в полуфиналните конфликти също с 2:0 победи. ЦСКА в профил Берое (Стара Загора) на четвъртфиналите с 2:0 победи, а на полуфиналите се оправиха с Казанлък Волей (Казанлък) с 2:1 победи.

До момента през сезона Марица и ЦСКА се срещнаха четири пъти. В дуелите от постоянния сезон в първата среща в Пловдив Марица победи с 3:0 гейма, а в София Жълто-сините завоюваха с 3:1 гейма. В полуфиналните в шампионата Купа България Марица още веднъж завоюва с 3:0 гейма. В първия заключителен конфликт в четвъртък маричанки завоюваха с 3:1. ЦСКА стана и първият тим през този сезон, който взема два гейма на шампионките.

Eвентуална трета среща е планувана за 29 март, от 18:00ч. още веднъж в зала " Сила ".

Съдии на дуела ще са Ваня Първанова и Весела Лазарова.

Любопитни обстоятелства:

- Треньорът на Марица Борислав Крачанов е на повторно в кариерата си на край. През предходната година той беше отпред Казанлък Волей, който загуби финала от Марица. Сега Крачанов, който е най-младият треньор в НВЛ може да стане първенец за първи път в кариерата си.
- Марица е вдигала трофея в НВЛ в Пловдив. Това се случи през предходната година, само че за първи път през тази маричанки могат да станат шампионки пред аудитория в Пловдив. Маричанки имат още два извоювани трофея в Пловдив през 2012г. и 2019г., когато отборът завоюва Купа България.
- Марица е първенец седем пъти подред и на следващия ден може да направи купите общо осем. Тимът е еднолично трети по титли в женския волейбол в България. На първото място е Левски с 28 трофеи, а ЦСКА е на второто с 24 трофея.
- Марица и ЦСКА играят за трети път във край на НВЛ. До момента маричанки нямат победа във финала против Червените. Те изгубиха купите през 2010 и 2011г. Сега Марица ще има опция да завоюва за първи път против ЦСКА във край на НВЛ.
- Марица е играла пет пъти против Левски във финала и в петте побеждава и взема купата. Три пъти с ЦСКА – две загуби и настоящия край и един път с Казанлък Волей – успех през предходната година.
- Марица няма загуба в НВЛ от ноември 2015г.
- За шести път Марица може да направи златен дубъл – купа и купа в един сезон. До момента пловдивчанки направиха дубъл през 2015, 2017, 2018, 2019 и 2021.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР