“Ние се нуждаем от брегова система за противокорабна защита и

...
“Ние се нуждаем от брегова система за противокорабна защита и
Коментари Харесай

Искаме от НАТО брегови системи за противокорабна защита, Русия не е влизала в български води

“Ние се нуждаем от брегова система за противокорабна отбрана и в случай че има страна, която би желала да разположи такава система, това би усилило нашата отбрана в Черно море. ”
Прочетете още
Това съобщи министърът на защитата Атанас Запрянов пред публицисти. По-рано по време на съвещанието на Комисията по сигурност и защита към НАТО той на няколко пъти изиска алиансът да влага в укрепването на Източния фланг, част от който е България.

“Ние имаме приложение на конвенцията от Монтрьо и алиансът не взе участие с кораби в Черно море. Стана дума към този момент, че в противоминната интервенция, която организираме с Турция и Румъния, сме поканили избрани качества и екипи от НАТО да вземат участие. Това е една посока (б.а. - по която алиансът може да помогне) ”, разяснява министърът. Той подсети, че Турция се тормози, че наличие на кораби от страни отвън Черноморския район, може да ескалира спора и ние почитаме това решение, “но не можем да си позволим да не се грижим за морската сигурност ”.

Днес и на следващия ден в София ще заседават комисиите към НАТО, а в понеделник се чака в страната да дойде генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг. Поводът е 20-годишнината от участието на България в НАТО.

България има информация, че Русия ще се опита да се намеси в изборите през юли за европейски парламент и страната ни се приготвя за това, увери пред представителите на отбранителната комисия на алианса Запрянов. 

Целта на Кремъл е да повлияе на идните избори през юли. Има нови сигнали за въздействие и интервенция на Русия по отношение на изборите. България е готова и чака такива действия по дезинформация. Изключително внимателни сме в наблюдението си на такива образци на влияние на съветски центрове на нашата територия, сподели Запрянов. 

България желае да е по-силен член на НАТО и Европейски Съюз. Руската дезинформация е най-директното предизвикателство, което имаме, и нашата система е наранена от враждебна агитация и подправени вести, продължи министърът.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР