Женският национален отбор на Норвегия по плажен хандбал спечели една

...
Женският национален отбор на Норвегия по плажен хандбал спечели една
Коментари Харесай

Бикини или боксерки? Норвегия спечели битката за екипите на женския отбор по плажен хандбал

Женският народен тим на Норвегия по плажен хандбал завоюва една любопитна борба с Международната хандбална федерация (МХФ), с цел да разреши на своите девойки да се състезават в комфортни униформи, научихме от Euronews.

Регулациите на МХФ досега задължаваха националните обединения при дамите да се състезават само в изрязани спортни сутиени и тесни бикини, само че след една продължителна борба на норвежката страна това публично бе променено. Отборите към този момент имат право да носят потници и боксерки, които да прикриват по-голяма част от тялото.

Началото на смяната започва по време на Европейското състезание по плажен хандбал през лятото на 2020 година, когато Норвегия бе санкционирана с €1 500, задето девойките се появиха на шампионата с дълги боксерки. Музикалната изпълнителка Pink даже се намеси и предложи на федерацията да заплати санкцията, като дефинира правилото за „ доста сексистко “.

Норвежките признават, че битката се води от години, като главната рецензия към МХФ бе, че се пробва да притегля вниманието към спорта с пошли способи, вместо да залага на атлетическите качества на състезателите.

Министри от Дания, Швеция, Исландия и Финландия се оповестиха обществено в поддръжка на Норвегия и упорстват за полово тъждество в плажния хандбал, защото при мъжете облеклото е надалеч по-комфортно за потребностите и спецификите на спорта.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР