Жълт код за снеговалежи е обявен за днес в областите

...
Жълт код за снеговалежи е обявен за днес в областите
Коментари Харесай

Времето: Жълт код за снеговалежи в 14 области на страната

Жълт код за снеговалежи е разгласен за през днешния ден в областите Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Разград, Търговище, Шумен, Сливен, Пловдив, Пазарджик, Смолян, Кърджали и Хасково. 

До обяд обаче в по-голямата част от страната преваляванията ще спрат, най-късно в югоизточните региони. От запад облачността краткотрайно ще се раздира и ще понижава. Ще духа до сдържан вятър от север-североизток. Минималните температури ще бъдат сред минус 3 и 2 градуса, а оптималните ще са сред 2 и 7 градуса. Вечерта от запад-северозапад облачността още веднъж ще се усили.

В планините до обяд към момента тук-там ще превалява сняг. След това валежите ще спрат и за малко облачността ще се раздра. Ще духа мощен вятър от северната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра към минус 3 градуса, на 2000 метра – към минус 8 градуса.

Преди обяд над Черноморието облачността ще е забележителна и към момента тук-там ще превалява, най-вече дъжд. След обяд преваляванията ще спрат и облачността ще се раздра и намалее. Ще духа сдържан североизточен вятър. Максимални температури на въздуха ще са 4-7 градуса. Температурата на морската вода е 7-8 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Слънцето в София изгрява в 06:46 часа и залязва в 18:28 часа. Продължителността на деня е 11 ч. и 42 мин.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР