Изявлението на държавния глава е емоционална реакция на Румен Радев,

...
Изявлението на държавния глава е емоционална реакция на Румен Радев,
Коментари Харесай

Горанов: Не можем да прекратим отношенията между институциите

Изявлението на президента е прочувствена реакция на Румен Радев, тъй като в конституцията сходна преценка, дискреция на българския президент не съществува. Това разяснява пред публицисти в Народното събрание финансовият министър Владислав Горанов вчерашното изявление на президента, в което разгласи, че смъква доверието си от държавното управление.

По думите на Горанов персоналната омраза сред двама души не може да наруши рамката на конституцията. На въпрос сред кого е персоналната омраза изясни - " единият гонен, другият без доверие ".

И добави, че прочувствените реакции на политика Радев са негово право, а догадка " събаряне на доверие " е персонална прочувствена реакция. Горанов съобщи, че ще продължи институционално да взе участие във всички формати на българския президент. „ Всички взаимоотношения сред Министерския съвет и президентството би следвало да продължат във типа, в който са били до момента, а политическите оценки на участник в политическия живот са си негово персонално право”, заключи Горанов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР