Известният американски сериен убиец Чарлз Менсън, който през 60-те години

...
Известният американски сериен убиец Чарлз Менсън, който през 60-те години
Коментари Харесай

Смъртта на едно чудовище: Серийният убиец Менсън почина 48 години след жертвите си

Известният американски сериен палач Чарлз Менсън, който през 60-те години на предишния век накара почитателите си да убиват хора, умря в болница на 84-годишна възраст, 48 години след жертвите му, както към този момент заяви. Той беше признат по неотложност в болница в Калифорния по-рано този месец.
През 1969 година почитателите му в култа, прочут като „ семейство Менсън “, убиха седем души, напомня Военновъздушни сили.

Сред жертвите е и брачната половинка на режисьора Роман Полански, Шарън Тейт, която е в напреднала бременност. Тя и още четирима души са наръгани смъртоносно с нож в дома ѝ. На идващия ден заможна двойка е убита от „ семейство Менсън “ в Лос Анджелис “.

Новината за гибелта на Чарлз Менсън е обявена от списание TMZ, което цитира сестрата на Шарън Тейт, Дебра. Тя споделя, че е получила позвъняване от чиновници на пандиза, в който е лежал килърът.

Менсън вярвал в зараждането на расова война в Съединени американски щати ,

след която той може да се появи като водач на нов обществен ред. Прокурорите настояват, че Менсън се е надявал чернокожи американци да бъдат упрекнати за убийствата и това да ускори расовото напрежение.

Убиецът с издълбана свастика на челото убеждава редица почитатели, че той е превъплъщението на Исус Христос, употребявайки композиция от опиати и гениална харизма, с които да държи „ фамилията “ – най-вече млади дами от междинната класа – под негов надзор.

Самият Менсън не е умъртвил никого ,

само че почитателите му са направили убийствата по негова заповед. Въпреки това той е съден за убийствата и наказан на гибел през 1971 година Преди да бъде изпълнена присъдата обаче Калифорния не разрешава смъртното наказване.

Менсън изглеждаше нежен и видимо с помрачено схващане по време на чуванията му през 90-те години, преди внезапно да спре физически да участва на чуванията. Всички негови петиции за освобождение от отговорност са завършили с отвод за освобождението му.

Първото му чуване беше през ноември 1978 година, единствено седем години откакто беше наказан за закононарушенията си. На Менсън беше отказано освобождение за 12-и път на 11 април 2012 година Следващото му чуване беше планувано за 2027 година, когато килърът щеше бъде на 92 години.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР