Източник: МБАЛ Смолян Педиатрично отделение на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“

...
Източник: МБАЛ Смолян Педиатрично отделение на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“
Коментари Харесай

Смолянската болница затваря временно педиатрията си

Източник: МБАЛ Смолян

Педиатрично поделение на МБАЛ „ Д-р Братан Шукеров “ ще бъде затворено за прочут интервал от време. Ръководството на лечебното заведение е взело това решение поради неналичието на фрагменти, като към този момент е уведомило за това Регионалната здравна ревизия, Районната здравноосигурителна каса и министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев.

Заради дефицита на личен състав, не може да бъде изработен естествен график на работа в отделението, което се отразява на лекуването на пациентите.

„ Известен е казусът с педиатри в народен мащаб, като за район Смолян сега той е извънредно тежък. През месеците декември, януари и февруари

отделението продължи да работи с лекари от други лечебни заведения.

Възникналата обстановка е обсъждана от Съветът на шефовете. Въпреки положените

старания и водените

диалози с огромен брой педиатри, не е допустимо да подсигурим задоволителен брой лекари според условията

на медицински стандарт по Педиатрия “, разяснява пред публицисти изпълнителният шеф на болничното заведение доктор Марин Даракчиев. По думите му, началникът на отделението се е пенсионирал неотдавна, част от екипа му е в отпуск по майчинство или поради краткотрайна неработоспособност.

Ако се постанова стационарно лекуване на пациенти в педиатричното поделение, смолянската болница ще ги пренасочва към най-близкото лечебно заведение на територията на област Смолян.

Лекарите от МБАЛ „ Д-р Братан Шукеров “ се надяват, че след подписването на Новия рамков контракт ще съумеят да намерят изчезналите фрагменти. По този метод джипита със компетентност, друга от обща медицина, ще могат да подписват контракт с лечебното заведение.

Свързани публикации.. Недостиг на сестри в Национална кардиологична болница 0 Лични лекари: Оставаме в протестна подготвеност 0 Нов скенер за годишнината на Военна болница-Пловдив 0

Миналият месец разбор за положението на смолянската болница сподели, че тя се нуждае от онкологично поделение заради високата смъртност от рак в региона. Подобряване на неотложната здравна помощ, основаването на денонощна дентална помощ, непрестанен достъп на популацията до лекарствени средства, развиване на телемедицината и на интегрираните медико-социални услуги, са другите неща, по които лекарите в Смолян би трябвало да работят.

По време на среща с регионалния шеф на града Недялко Славов, доктор Мими Кубатева, която е шеф на РЗИ- Смолян, уточни, че е нужна и санитарна авиация с хеликоптер в Девин, която да обслужва Смолян, Чепеларе и Девин.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР