Изследователи в компания за киберсигурност са установили уязвими места в

...
Изследователи в компания за киберсигурност са установили уязвими места в
Коментари Харесай

Милиони устройства са уязвими на хакерски атаки

Изследователи в компания за киберсигурност са открили уязвими места в програмен продукт, употребен всеобщо от милиони свързани устройства по света, който може да бъде употребен от хакери за навлизане в бизнес и домашни компютърни мрежи, заяви Асошиейтед прес.

Няма доказателства, че тези уязвими места към този момент са употребявани за външна интервенция. Но съществуването им в софтуера провокира организацията на Съединени американски щати за киберсигурност и сигурност на инфраструктурата да издаде предизвестие.

Потенциално засегнатите устройства от към 150 производителя варират от свързани в мрежи термометри и свързани принтери до офис рутери, медицински уреди и съставни елементи на индустриални контролни системи, показва в отчет компанията за киберсигурност " Форскаут Текнолоджис ". Повечето уязвими устройства са потребителски, в това число отдалечено следени температурни датчици и камери.

При най-мрачен сюжет контролните системи, които доставят " сериозни публични услуги " като водоснабдяване, електричество и други, могат да бъдат разтърсени, сподели Ауаис Рашид, компютърен откривател в университета в Бристол, Англия, който се е срещнал с отчета на американската компания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР